HENT hírlevél

Négy EP-bizottság is az ACTA ellen szavazott

Az Európai Parlament négy szakbizottsága, a jogi, az állampolgári jogi, az ipari és a fejlesztési is az ACTA elfogadása ellen szavazott. Az EP-képviselők július eleji ülésükön szavaznak majd az egyezményről.

Négy európai parlamenti szakbizottság is a nemzetközi Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodás (ACTA) elutasítása mellett foglalt állást a dokumentum tárgyalása során. Az állampolgári jogi (LIBE) és az ipari (ITRE) szakbizottságok jelentéstevőik javaslata szerint az ACTA elutasítása mellett szavaztak, a jogi (Juri) és a fejlesztési (DEVE) szakbizottságok jelentéstevői az egyezmény elfogadását javasolták, ám a képviselők mindkét bizottságban elutasították a dokumentum elfogadásának lehetőségét.

Az Európai Parlament közleménye szerint legközelebb a nemzetközi kereskedelmi szakbizottság (INTA) - amelynek feladata, hogy javaslatot tegyen az EP képviselőinek az ACTA szavazás kimenetelére - veszi napirendre kérdést. Az INTA a LIBE, az ITRE, a Juri és a DEVE döntésének, valamint a szakbizottság saját javaslattevője javaslatának értékelése után dönt majd állásfoglalásáról. A szakbizottság javaslattevője szintén az ACTA elutasítására kérte korábban képviselőtársait.

Az INTA június 20-21-ei ülésén szavaz majd az ACTA-ról, amelyet követően az Európai Parlament képviselői július 2-a és 5-e közötti plenáris ülésükön veszik napirendre a kérdést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!