MTI

Az ACTA miatt pesszimisták a lengyelek

Egyre több lengyel tekint pesszimistán a jövőbe, 63 százalékuk szerint az országban a helyzet rossz irányba halad, pesszimizmusuk erősödését elsősorban a hamisítás elleni kereskedelmi megállapodás (ACTA) aláírása váltotta ki - derül ki a CBOS közvélemény-kutató intézet legfrissebb felméréséből.

A 2012. február 3. és 9. között végzett felmérésben 999 felnőtt lengyel vett részt. A kedvezőtlen vélemények száma elsősorban a 18-24 évesek körében nőtt. Elemzők hangsúlyozzák, hogy azok a fiatalok, akik eddig nem tudták megítélni az ország helyzetét, most negatívan értékelik azt. "Egyértelmű az ACTA aláírásának hatása, mert a fiatalok úgy érzik, hogy jogaikat korlátozzák, és ezt az utcai tüntetéseken is kifejezésre juttatták" - olvasható a felmérés értékelésében.

Az ország politikai helyzetét illetően szintén csökkent az elégedettek száma. A megkérdezettek csaknem fele negatívan értékelte a lengyel politikát (46 százalék), s csak minden nyolcadik megítélés volt pozitív. A borúlátók számának folyamatos növekedését és az optimizmus csökkenését a CBOS elemzői 2011 júliusa óta érzékelik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!