Alex

Mobiltelefonos bolti fizetés PayPal-al, NFC nélkül

Mostantól az Egyesült Királyságban élő mintegy 15 millió PayPal felhasználó már mobiltelefonja segítségével is fizethet a bevásárlóutcák boltjaiban.

A szolgáltatás az első ütemben 230 kiskereskedelmi egységben lett elérhető, köztük az Aurora Fashions Group üzleteiben, a Coast-ban, az Oasis-ben, a Warehouse-ban és a Karen Millen-ben. A PayPal inStore alkalmazás Androidos, valamint Apple iOS készülékekre (iPhone és iPad) is elérhető. A vásárló a bolt területén bárhol kifizetheti az árut PayPal számlájáról, amit egy, a telefonján megjelenő vonalkód és tranzakciós szám igazol. Ezután csupán annyi a dolga, hogy a vonalkódot a kasszánál beszkenneltesse, és már csomagoltathatja is az árut. Az alkalmazás egyben kezeli a fizetéseket, a leárazásokat és a visszatérítéseket is.


A vásárló egy PIN kóddal léphet be a programba, amely semmilyen személyes vagy pénzügyi információt nem tárol a telefonon, és akár mobilhálózat és WiFi kapcsolat nélkül is működik. Az alkalmazás lehetőséget kínál arra is, hogy a vásárló egy korábban, interneten vett terméket is visszacseréljen a boltban.

"A mai nap jelenti annak a csendes forradalomnak a kezdetét, amely megváltoztatja, vásárlási szokásainkat. Kifejlesztettünk egy nagyon biztonságos és egyszerű módot arra, hogy kedvenc boltjainkban mobillal is fizethessünk. Az online és offline vásárlás közötti határvonalak rövidesen teljesen összemosódnak, mivel terveink szerint 2016-ig minden brit bevásárlóutcában lehetséges lesz a pénztárca nélküli vásárlás - csak a telefonunkra lesz szükség" - nyilatkozta Cameron McLean a PayPal Egyesült Királysági vezetője.


"A megoldásunk megmutatta, hogy nincs feltétlenül szükség NFC technológiára ahhoz, hogy a mobiltelefonos fizetés működjön. A szolgáltatás működéséhez szükséges okostelefonnal a legtöbb PayPal felhasználó már rendelkezik, sőt az üzleteknek sem kell új eszközöket beszerezniük, hogy kezelni tudják a fizetéseket. 2011-ben 4 milliárd dolláros forgalmat bonyolítottak a felhasználók mobiltelefonjuk segítségével, idén pedig 7 milliárd dolláros forgalomra számítunk" - tette hozzá McLean.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • archelf #5
    http://www.mobilfizetes.hu/mi-mobilfizetes

    AE
  • kvp #4
    "Mikor jön Magyarországra?"

    Az area plazas tescoban mar van hasonlo, bar hagyomanyos bankkartyaval es nem paypal-lal mukodik. Viszont nincs penztaros sem, csak a vonalkodokat kell a vasarlonak bescannelni es mar lehet is fizetni a kartyaval. (or es lopasgatlo kapu van, hogy nehogy valaki fizetes nelkul kisetaljon)
  • kvp #3
    Van ennek egy egyszerubb, de tobb emberi munkat igenylo valtozata. Az elado beuti az arut, ebbol keletkezik egy kijelzon (lehet akar mobil kijelzo is) egy qr kod, amit lefotozva a vasarlo telefonja megjelenti a paypal fizetesi link-et (az oldalra valo belepes utan). Ezt a felhasznalo jovahagyhatja, mialtal az adott aru kifizetesre kerul az elado oldalan. Elonye, hogy mind az elado, mind a vevo csak 1-1 mobiltelefont igenyel, tehat akar mozgoarusok is hasznalhatjak. A qr kod egyebkent rajta lehet az arukon is, mindezt kombinalva egy egyedi azonositos lopasvedelmi rendszerrel lehetoseg van arra, hogy a penztari scannelest is kihagyjak es fotozas+fizetes utan ki lehet setalni az adott arulval a boltbol. (ha nem fizetunk riaszt a kapu)
  • Andr0 #2
    Egyszerű. nagyszerű, és a kódleolvasók már amúgy is megvannak az üzletekben, tehát nem igényel túlzottan nagy befektetést. És biztosabbnak tűnik, mint egy paypass vagy egy NCF-es fizetés.

    Mikor jön Magyarországra?:D:D
  • passatgt #1
    Jó ötlet!