Berta Sándor

Brazíliában is elindult a Samsung Pay

A konszern egy fontos piacra terjesztette ki a fizetési szolgáltatását.

A dél-koreai társaság bejelentette, hogy a Samsung Pay rendszer immár Brazíliában is elérhető. A Digital Trends arról írt, hogy a Samsung Pay még az idén megjelenhet az Egyesült Királyságban, Oroszországban, Kanadában és Malajziában. Amennyiben ezek a tervek megvalósulnak, akkor a szolgáltatást sokkal többen használhatnák, mint az Android Pay vagy az Apple Pay rendszereket.

A Samsung Pay technológiai előnye a két konkurens szolgáltatással szemben az, hogy nem csupán NFC-kompatibilis terminálokkal működik, hanem olyanokkal is, amelyek a Magnetic Secure Transmission (MST) nevű megoldást alkalmazzák. Az MST mágneses jelet küld az okostelefonra, hogy azon keresztül emulálja egy mágneskártya lehúzását. Ennek köszönhetően a Samsung Pay elméletileg több terminálon is használható, ugyanis számos berendezésnél nincs szükség az NFC-funkció integrálására, hanem csak egy szoftverfrissítést kell elvégezni.

A Samsung Pay Brazília mellett Dél-Koreában, az Amerikai Egyesült Államokban, Kínában, Spanyolországban, Szingapúrban, Ausztráliában és Puerto Ricóban érhető el. A dél-amerikai államban a platform többek között a MasterCard és a Visa kártyáival működik, s emellett a nagy bankok is támogatják.

A Samsung Pay a Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy A5, Galaxy A7, Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6 és Galaxy S6 edge típusú készülékekkel használható július 19-től. A Galaxy S6 és Galaxy S6 edge modelleken ugyanakkor a funkció csak az NFC segítségével működik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!