MTI

Díjat nyert a hallatlan.hu jelnyelvi honlap

Aranyéremben részesült e-Befogadás kategóriában a jelnyelvet népszerűsítő magyar internetes oldal, a www.hallatlan.hu a World Summit Award (WSA) versenyen.

A WSA a világ legjobb e-Content és leginnovatívabb IKT (Információs és Kommunikációs Technológia) alkalmazásainak versenye. Minden ország minden egyes kategóriában csak egy projektet nevezhetett. A hazai zsűri a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) által meghirdetett eFestival nyertesei közül választotta ki a nyolc kategória jelöltjeit, többek között a hallatlan.hu-t is.

A hallatlan.hu online jelnyelvi szótár magyar, angol, spanyol és német nyelven segít elsajátítani halló embereknek a jelnyelvet. A weboldalon kvízek, keresztrejtvények és videobetétek segítik a jelnyelv tanulását, a szótár pedig a siketekkel való mindennapos kommunikáció megkönnyítéséhez nyújt segítséget. Az oldalon található jelkincstárat folyamatosan bővítik, a fórum pedig segíti a hallók és a siketek közötti akadálymentes kommunikációt - közölte a Hallatlan Alapítvány.

A nemzetközi megmérettetésre több száz, országonként előválogatott pályamű érkezett mintegy 105 országból. A zsűri - amelynek tagjai között voltak reklámszakemberek, tanárok, telekommunikációs szakemberek, újságírók és kutatók a világ valamennyi kontinenséről - mintegy 460 pályaművet bírált el Hongkongban. A nyolc kategória győzteseit három lépcsőben választották ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!