MTI

Szoftverrel ösztönzik az idősebbek PC-használatát

Egyszerűsített szoftverrel ösztönzik Nagy-Britanniában a 65 év felettiek PC-használatát, akik közül több mint 6 millióan még egyszer sem vették igénybe az internetet.

A SimplicITY, azaz az egyszerűségre keresztelt szoftver a számítógép leggyakrabban használt alkalmazási területeire irányítja a felhasználót. A képernyőn mindössze hat jól látható ikon található, amelyek például a levelezőrendszert, a csevegő programot vagy a böngészőt nyitják meg. A gép használatát a rendszerrel telepített 17 oktató videó is segíti. A nyílt forráskódú Linux operációs rendszeren alapuló számítógépeket postai megrendelés alapján készítik, és két héten belül szállítják.

A rendszer lényege, hogy a Windowsnál megszokott bejelentkező képernyők és a különböző "rejtett" almenük helyett a fontosabb funkciók azonnal, jól elkülönített gombok formájában jelenjenek meg. A rendszer lelkét jelentő szoftver a www.eldy.eu oldalról ingyen letölthető, így a már meglévő Windows vagy Linux alapú számítógépek is átalakíthatók az idősebbek számára. A brit kormány felmérése szerint a világhálóhoz még nem csatlakozott idősek évente több száz fonttól esnek el azzal, hogy nem spórolhatnak az internetes vásárlásokkal, és lemaradnak a szolgáltatók, bankok online kedvezményeiről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!