Berta Sándor

Bérelhetővé teszi programjait az Adobe

A konszern stratégiaváltás előtt áll: a következő hetektől bárki kibérelheti például projektmunkákhoz programjai legújabb verzióit. A cég így próbál versenyezni vetélytársaival.

"Tény, hogy kockázatot vállalunk" - ismerte el Kevin Lynch, az Adobe műszaki igazgatója az új ajánlat elindítása kapcsán. Ugyanakkor sietett leszögezni, hogy ez a modell jelenti a szoftverterjesztés jövőjét. A cél a jelenleg stagnáló forgalom növelése, úgy tűnik ugyanis, hogy hiába fektettek be különböző vállalkozásokba dollármilliárdokat, például felvásárolták többek között a honlapokhoz elemzőeszközöket fejlesztő Omniture céget, önmagában ez nem volt elegendő.

A módszer nem új, de korábban a Microsoft és az SAP is csak bizonyos szoftverei esetében tette lehetővé ezt a konstrukciót a felhasználók és a társaságok számára. A Creative Suite éppúgy bérelhető lesz, mint a többi alkalmazás, ugyanakkor természetesen továbbra is lehetőség lesz a termékek megvásárlására is.


Kevin Lynch

"Reméljük, hogy öt év múlva már a legtöbb ügyfelünk a Creative Cloud szolgáltatást fogja használni. Hisszük, hogy a programok így nyújtják a legjobb teljesítményt " - mondta Lynch, aki viszont nem tart attól, hogy ezzel eltűnhet a licencbevétel, a forgalom szerinte csupán átalakul. Kiemelik, hogy az új megoldás jobban tervezhetővé teszi a költségeket a vállalatok számára és biztosítani fogják azt is, hogy minden ügyfél időben kapja meg a szükséges frissítéseket.

Stefan Rieds, a Forrester Research elemzője úgy vélte, hogy az Adobe ezzel a lépéssel új esélyt kaphat és növelheti árbevételét. Sőt, ha a cég okosan csinálja ezt a dolgot, akkor további ügyfelekhez is juthat, hiszen azoknak is vonzó lehet az új lehetőség, akik csak bizonyos időszakban használnák a társaság termékeit. A szoftverek bérlése pedig akár olcsóbb is lehet a megrendelők számára annál, mintha megvásárolnák a licenceket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • 3psilon #7
    Ha csak Photoshop kell, egyévi előfizetés esetén havi 20 dolcsi. Szerintem ha valakinek munkához kell, simán viszsajön ennyi... Bérlésnél egyébként meg valóban a tervezhetőség a lényeg, az, hogy nem egyben kell pengetni nekik.
  • Archenemy #6
    amúgy tényleg megéri, ha átmenetileg kell, vagy a vállalkozás átmeneti pénzszűkében van (mint a legtöbb kezdő vállalkozás)
  • RecoPhile #5
    49,99$/hó. LINK Ebbe összes adobe család beletartozik. Ennyiért szerintem kutyának is megéri. :D:D
  • lordsithlord #4
    Az informatikusok közül sokan üdvözlik az ötletet, persze csak akkor, ha értelmes lesz az árszabás. Ha nem éri meg, akkor ismét ott tarthatunk, hogy adott egy nagyon jó ötlet, pocsék kivitelezéssel.
  • Zombee #3
    "Kiemelik, hogy az új megoldás jobban tervezhetővé teszi a költségeket a vállalatok számára és biztosítani fogják azt is, hogy minden ügyfél időben kapja meg a szükséges frissítéseket."

    Ez eddig nem így volt?
  • mad mind #2
    Pedig tényleg lenne értelme. Egy egymilliós szoftvert megvenni, hogy közben csak pár havonta használja a cég, az felesleges. Pláne, hogy mire újra használná már terméktámogatás sincs.
  • Skynet85 #1
    tuti nem lesz napi 25 centes bérlet mert kb akkor érné meg. komoly cégnek nem 1 hétre kell a cucc, nem komoly meg warezol... :)