SG.hu

Kelendőbb a LED-del megvilágított termék

A fluoreszkáló lámpákat és fénycsöveket a mai napig széles körben használják funkcionális célokra üzletekben, bevásárlóközpontokban a látogatók, vásárlók biztonságos vezetésére, ugyanakkor számos üzlet kezd felfigyelni a LED-es világítási megoldások előnyeire is, amelyek további hozzáadott értéket nyújthatnak a vásárlási élmény növeléséhez.

A Verbatim közleménye szerint a LED-es világítási megoldásokra való átállás már eddig is számos kedvező előnyt mutat a hagyományos világítási megoldásokhoz képest: ilyen például az energiahatékonyság, valamint a hosszabb élettartam terén mutatott kedvezőbb mutatók, amelyek már a használatot követő néhány évben megtérülnek. Az energiahatékonyságon és az öko-előírásokon túl legalább annyira fontos felhívni a figyelmet a LED-es megoldásokban rejlő teljesítménybeli, kreatív és széles felhasználhatósági szempontokra is, ami segítheti az eladókat abban, hogy különleges hangulatot, érzelmeket váltsanak ki a vásárlókban.

A LED-es megoldások képesek a finom árnyalatok, valamint a fehér tónusok hangsúlyosabb kiemelésére, továbbá jobb kontraszt arányt biztosítanak. Típustól függően, a LED-es megoldások, képesek különböző színek megjelenítésére és szabályozható fényerejüknek köszönhetően alkalmazásuk hatásosabb a hagyományos megoldásokénál. A zöldségesnél vagy élelmiszerüzletekben például, ahol sok hőre érzékeny élelmiszer is megtalálható, a LED-es megoldások használata sokkal jobb, hiszen a LED-es világítás sokkal előnyösebben és természetesebben adja vissza a gyümölcsök és zöldségek eredeti színét és a világítással könnyen megkülönböztethetővé tehetők ezek a termékek más termékektől (pl. húskészítmények, pékáruk stb.).

A cég szerint a luxus divattermékeket árusító üzletek számára a szenzorokkal és mozgásérzékelőkkel ellátott LED-es megoldások valódi élménnyé tehetik a vásárlást: drámai hatáskeltéssel, vagy különböző polcok és termékek célzott kiemelésével és hangsúlyozásával, ami mágnesként vonzza a vásárló tekintetét. A LED-es megoldások továbbá lehetővé teszik a különböző vásárlói terek és kirakatok vagy kirakatrészek egyedi hangulatának pontos beállítását is, így nem csupán a figyelmet ragadják meg, de megfelelő érzelmek kiváltására is alkalmasak.

A LED-es megoldások széles alkalmazási köre már kiterjed olyan anyagokra és felületekre is, mint például a fa, a beton és a műanyag, valamint az üveg. A technológia nyújtotta lehetőségek nagyobb szabadságot adnak a belső terek, a kiállítói pultok megvilágítására és vonzóbbá tételére. A jövőben várhatóan az organikus LED-es megoldások (OLED) is egyre nagyobb teret nyernek a viszonteladói felhasználásban, hiszen ezek a megoldások nem csupán az egyes terek és termékek célzott kiemelésre, hanem szabályozható fényűkkel és színükkel akár teljes felületeken is rugalmasan használhatók, még nagyobb szabadságot nyújtva a kereskedőknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!