SG.hu

Jövőhét végén lesz Miskolcon a Mobil Weekend

2012. április 20-22-én Miskolc ad helyet a tavaszi Mobil Weekendnek. A mobil fejlesztőknek tervezett hétvégén, a fejlesztői verseny mellett, workshopokon is gazdagíthatják tudásukat a résztvevők.

A kiadott közlemény szerint a tavaly novemberben startolt rendezvényen tartott háromnapos fejlesztői verseny, konferencia és miniexpo sikere bebizonyította, hogy szükség van egy ilyen monstre mobilos eseményre. 2012. április 20-22 között a szervezők igazi egyetemista bulit terveznek, a Mobil Weekend tavaszi rendezvényének ugyanis a Miskolci Egyetem Campusa ad otthont. Három napon keresztül fejlesztők, designerek, marketingesek mérhetik össze tudásukat, a legfontosabb mobil platformokra tervezett alkalmazások kifejlesztésével, a Vodafone által támogatott versenyen.

A Facebookon meghirdetett ötletversenyre idén is sok ötlet érkezett, s a miskolci verseny megvalósítandó alkalmazásait ezek közül választják ki a szervezők. A tavaszi rendezvényt támogató Észak Magyarországi Informatikai Klaszter egy igazi campus eseményt ígér, pénteki előadássorozattal, VIP partyval és kifejezetten a fiataloknak szervezett szombat esti szabadtéri rendezvénnyel. A mintegy 1 millió forint összdíjazású verseny végén több kategóriában is (legjobb design, grafika, kezelőfelület, ötlet) értékes díjakat osztanak a szervezők, a győztes csapatot egy nagyobb pénzösszeggel jutalmazzák.

A verseny alapvető üzenete nem változott tavaly óta, a szervezők továbbra is a magyar alkalmazások számát szeretnék növelni igényes és kreatív ötletekből kiinduló fejlesztésekkel. Az április végi rendezvény mindhárom hazai fejlesztői közösségeit aktivizálni szeretné, a versenybe jutott ötleteket, bármely platformra el lehet készíteni, így az iOS, az Android és a Mango fejlesztőket egyaránt szívesen látják szervezők. Versenyzők és csapatok jelentkezését április 15-ig várják a szervezők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!