Berta Sándor

A tábla PC-kben és az ultrabookokban bízik az Asus

A távol-keleti cég a jövőben a tábla PC-kre és az ultrabookokra akar összpontosítani, de emellett folytatni szeretné a netbookok piacra dobását is. Nagyon bíznak egyedi megoldásaikban.

"A táblagép-piac tavaly nagyon jól fejlődött, a GfK piackutató cég adatai alapján jelentős növekedés volt ezen a területen. Németországban 2011-ben 1,6 millió ilyen eszközt adtak el, ez több annál, mint ahány netbookot 2010-ben értékesítettek. Ugyanakkor nem teljesültek egyes piackutató intézetek és gyártók túlzó elvárásai. Mi viszont erősebb pozícióba kerültünk ezen a területen, miután nem csak az árra koncentráltunk, így minket kevésbé érintett a készülék árcsökkenése. Már kaphatók 199 euróért is tábla PC-k, mi viszont 399 és 599 euró közötti áron kínálunk ilyen termékeket. A legsikeresebb modellünk a Transformer Prime TF201 599 euróba kerül" - fejtette ki Jörg Schläfke, az Asus Németország vezetője.

Az üzletember hozzátette: más gyártókhoz hasonlóan természetesen ők is piacra fognak dobni Windows 8-as táblagépeket és nagy lehetőségeket látnak ebben a tábla PC-k üzleti célú felhasználási szegmensében. A Windows 7-et futtató Eee Slate nevű készülék kapcsán már számos vállalat képviselői érdeklődtek és különböző rendszerházaktól is pozitív visszajelzéseket kaptak.


A Transformer Prime TF201 különlegessége a szétkapcsolhatóságban rejlik

Ugyanakkor bármennyire is a táblákra összpontosítanak, semmiképpen sem szeretnék elfelejteni a netbookokat, mivel azokra is van igény. Véleményük szerint a netbookpiac konszolidálódni fog. Ezek az eszközök mindig is ultramobil kiegészítőknek számítottak és erre a célra tökéletesek. Az Asus piaci részesedése tavaly ezen a területen 40 százalék volt és nem tervezik, hogy kivonulnának erről a piacról, annak ellenére sem, hogy kiemelt figyelemmel kezelik az ultrabookokat és a Zenbook-család bővítését tervezik. A céljuk az, hogy az új modellek 1000 eurónál olcsóbbak legyenek.

A jövőt illetően Jörg Schläfke rendkívül optimista volt és bíznak abban, hogy pozitív impulzusokat adhatnak az egész notebookpiacnak. Az Asus a legnagyobb reményt az Eee Pad Transformer Prime tábla PC-hez fűzi. Ugyanakkor a cég már tavaly márciusban az eddigieknél olcsóbb netbookot jelentett be, majd 2011 májusában bemutatta a Padfone nevű táblafonját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #2
    Itt a válasz is benne:
    "A legsikeresebb modellünk a Transformer Prime TF201 599 euróba kerül"
    Azaz nem csak olcsó termék lehet sikeres.
  • asgh #1
    "Már kaphatók 199 euróért is tábla PC-k, mi viszont 399 és 599 euró közötti áron kínálunk ilyen termékeket."

    És miben reménykednek?