MTI

Schmitt Pál meglátogatta a Samsung központját

A legújabb csúcstechnológiát, például egy csupán egy centi vastag (pontosabban vékony) LCD-tévét mutattak be a köztársasági elnöknek a Samsung Electronics suwoni központjában, ahol Schmitt Pál a cég elnökének, egyben résztulajdonosának a saját alapítású Nagy Arany Elnöki Érdemérmet adományozta.

Az indoklás szerint Li Kun-hi meghatározó szerepet játszott abban, hogy az 1990-es évektől kezdve a Samsung fokozatosan a világ egyik legjelentősebb, minőségi termékeket előállító multinacionális vállalatává váljon.


A Samsung - az Orion televíziógyár megvásárlása révén 1989-ben - az első dél-koreai cégek között jelent meg Magyarországon és mára az 5 legjelentősebb hazai exportőr egyike. Eddig csaknem 43 milliárd forintot ruháztak be Magyarországon, több ezer munkahelyet hoztak létre. A közelmúltban újabb beruházást jelentettek be, a jászfényszarui gyár bővítését, ahol 180 embernek adnak majd munkát. A Samsung a hibrid autók akkumulátorainak gyártására új gyár építésére is készül Európában, ezért - Németország mellett - a gödi telephely is versenyben van.

Schmitt Pál dél-koreai látogatása negyedik napján, csütörtökön találkozik a Koreai Köztársaság elnökével és meglátogatja a Hankuk magánegyetem magyar tanszékét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • uniu #8
    Ha ne keljen semmit aláírnia! :)
  • jeti00 #7
    ennyi erővel legközelebb a takarító Mariska nénit is meghívhatták volna, kb ua az értelmi szint lenne :D
  • Tetsuo #6
    Marpedig, naphosszat lehetne sorolni a neveket, kinek kellett volna mar lemondania magatol, a magyar politikai eletben, de szerte a vilagban sem kulonleges ez a vastag arcbor.
    A politika rohadt, raadasul ezek csak babok, semmi tobb.
  • COOLancs #5
    Ugyan már, most komolyan ki lepődött meg ezen, hogy nem mond le? GyF óta tudjuk hogy nyugodtan arbca lehet sz...ni a tömeget, a politikához alapfeltétel az önkritika teljes hiánya.
  • Tinman #4
    Viccen kívül!

    Én annyira szégyellném magam a HELYÉBEN, hogy lehet még az öngyilkosság is megfordulna a fejemben, az meg a minimum, hogy hamut szórva a fejemre könyörögnék bocsánatért.

    Ez meg? Vigyorog, gyárat látogat és azt mondja, hogy meg sem fordult a fejében (!!!!) a lemondás gondolata.

    Nincs ilyen vastag bőr a világon az k. élet. Döbbenet!

    Elnézést kérek a nevében is!
  • Gauge #3
    Egyébként meg, ha egyből elismeri, akkor nem is érdekelt volna a téma. Valszeg sokan tettek ugyanígy (másolás), de ezzel az örökös magyarázkodással csak a fát vágta maga alatt...
  • Gauge #2
    Ugyan már! Ő semmit sem hibázott, ezért lemondania sem kell. Mindenki más viszont igen, tehát mondjanak le ők!!!
  • caius marius #1
    Palcsi bàcsinak màr inkàbb itthon kène itogatnia a lemondàsàt. Minimum.