MTI

Közösségi oldalakon támadják a Gazprom televízióját

Hazugsággal vádolják a közösségi oldalak használói a Gazprom tulajdonában lévő NTV televíziót, amely az oroszországi tiltakozó mozgalmat befeketítő filmet vetített.

A tiltakozás anatómiája címmel leleplező riportként sugárzott adásban azt állították, hogy az ellenzék fizet a tüntetések résztvevőinek, a rendfenntartókat pedig provokálják, hogy azok erőszakot alkalmazzanak és keményen lépjenek föl. Eközben az ellenzék képviselőinek nem adtak lehetőséget a megszólalásra. A Facebook és a hozzá hasonló orosz közösségi oldal, a V Kontaktye feldühödött látogatói ezeken a helyeken össztüzet zúdítottak az NTV televízióra, hazugnak nevezve azt. A Twitteren is megkapta a magáét az orosz állami gázipari óriás tulajdonában lévő médium. Ezen az oldalon a Tisztességes választásokért mozgalom megkezdte a televíziós csatorna elleni akció szervezését szombatra a moszkvai Puskin térre.

Oroszországban a 2011. december 4-i parlamenti választást követően felerősödött a szavazatok elcsalása miatt, a hatalom elleni tiltakozó mozgalom, amelynek élére a parlamenten kívüli ellenzék állt. Az ellenzék befeketítését szolgáló NTV-s riportban elhangzott állításokat a megvádoltak cáfolják. Borisz Nyemcov volt miniszterelnök-helyettes, a Parnasz párt és a Szolidaritás mozgalom társelnöke szerint az őket befeketítő filmet a Kreml "fekete kasszájából" fizették.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!