MTI

Orosz kormányhonlap az értelmetlen bürokrácia ellen

Dmitrij Medvegyev orosz államfő kezdeményezésére pénteken megkezdte működését az a weboldal, amelyre az értelmetlen és káros bürokratikus ügyintézésről várnak bejelentéseket.

A honlapon, amely a "Rosszija bez durakov", vagyis "Oroszország buta emberek nélkül" címet kapta, mindenki szóvá teheti a hivatali packázásokat és az értelmetlen eljárásokat. A véleményoldal létrehozását Medvegyev a Szövetségi Tanács, az orosz törvényhozás felsőháza december végi ülésén vetette fel, és a szintén államfői kezdeményezésre létrehozott, úgynevezett "nagy kormány" weboldalán működik.

A nyilvánosságot arra szólította fel, hogy számoljanak be ezen az oldalon a bürokrácia túlkapásairól, trükkjeiről, amelyek alapján az adott intézkedés megszüntetéséről, vagy korrekciójáról döntés születik majd, és szükség esetén - mint ígérte - a bejelentéseknek személyi következményei is lehetnek. Máris több rovata van a honlapnak. Például "törvények és dokumentumok", "közlekedés és utak", de meg lehet tekinteni az úgynevezett bürokrácia-térképet, amelyen a hivatalnoki butaságok gyakoriságát jelölik meg alkotói. Moszkvában a belvárosban, a Szadovoje kolco körúton belül rögzítették a legtöbbet.

Az oldal készítői az orosz hivatalnokok 10 legnagyobb butaságát is közzéteszik majd. Az orosz államfő a hangzatos kampányt már tavaly novemberben elindította, amikor "A legidiótább közigazgatási döntés" címre országos pályázat kiírását kezdeményezte Jekatyerinburgban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!