Berta Sándor

Továbbra is a táblagépekben és a felhőszolgáltatásokban bízik az Apple

A Goldman Sachs technológiai és internetkonferenciáján tartott előadást Tim Cook, a kaliforniai cég első embere. Szerinte hamarosan több tábla PC-t fognak eladni, mint asztali számítógépet.

Tim Cook az előadása során számos témát érintett. A legfontosabb gondolatokat megjelentette a Fortune, a The Telegraph és a Forbes is. Az üzletember azt hangsúlyozta, hogy meggyőződése szerint hamarosan több táblagépet értékesítenek majd, mint PC-t. Ennek kapcsán egy példát is előhozott: ha meghirdetnének a PC-s programok fejlesztőinek egy találkozót, akkor arra szinte senki sem menne el, miközben hasonló esetben az iOS vagy más operációs rendszerek készítői nem férnének be egy szálloda konferenciatermébe. Ő maga is az ideje körülbelül 80-90 százalékában az iPad készülékén dolgozik.


Cook emellett közölte, hogy az Apple tavaly bevezetett iCloud-szolgáltatását, már több 100 millióan használják. A múlt hónapban még csak 85 millió ilyen ember volt, ebből is látszik, hogy az iCloud hódító útra indult és gyorsan növeli a táborát. Az iCloud egyébként az Apple hosszú távú stratégiájának része és több évig elérhető lesz. Az Apple vezérigazgatója kitért a beszállítóiknál uralkodó munkakörülményekre is, mondván ezeket nagyon is komolyan veszik és a jövőben havonta nyilvánosságra fogják hozni a Fair Labor Association (FLA) havi jelentéseit.

Végül, de nem utolsósorban Tim Cook megemlítette a kaliforniai társaság rövid- és középtávú céljait is. 2015-ig szeretnék, ha világszerte több mint egymilliárd iPhone készüléket értékesítenének és ezek 25 százalékát valószínűleg Brazíliában, illetve Kínában adják majd el. Az Apple TV projektről ugyanakkor nem árult el részleteket, csupán annyit mondott, hogy az Apple TV számukra csak egy melléküzletet jelent és az eszköz várható eladási adatai nem érik majd el más termékek értékesítési adatait. Ugyanakkor valami különleges dologra figyeltek fel, azonban nem részletezte, hogy ez alatt konkrétan mit értett. Követik a megérzésüket és tovább dolgoznak, hátha valami nagy dolgot találnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • narumon #23
  Miért szívás kijavítani? Ipadon szerintem ezt nagyon jól megoldották csak ráböksz a hibára, és amikor bejön a nagyító akkor szerkeszted. Szerintem nem lasabb mint egérrel odabökni valahova.
 • narumon #22
  Írtam egy jó hosszú választ az meg eltünt?
 • Archenemy #21
  de akarhogy is nezem, akkor sem :)
  vagy akkor sorolj mar fel legyazi egy par olyan melot, amire gondolsz. en akarhogy is nezem, a celszoftverek hianya miatt es a kezelofelulet miatt aligha lehetne hatekonyan dolgozni ipadon. a tobbi tabletet nem tudom. ezt most ipadon irom, es most pl. latom, hogy a "legyszi"-t rosszul irtam, de kb. nagyobb szivas lenne visszamenni kijavitani, mint ezt leirni. a macskakormok eloszedese is kulon gomb. tehat nem kenyelmes, akarhogy is nezem.

  de mondom, mondj akkor par olyan melot, amire jo. de nem olyan eppenhogy jo, mint levelet irni, hanem amire tnelyeg jo.
 • narumon #20
  Miért? Az az általános hogy fél oldalnál többet kell írni egy nap? Hol? Szerintem az nem általános hanem valami körmölős munka. Egyébként formázni kifejezetten jól lehet tableten (bocsánat inkább úgy irom ipadon mert nem ismerem mindegyiket, de ezen pikkpakk el lehet készíteni egy marketing bemutatót, egy igényes levelet vagy valami hasonlót.

  Pontosan azt mondom én is, hogy nem jó ez mindenre, de az sem igaz, hogy semmire sem jó. A százalékos arányt meg nézzük már úgy, hogy amihez technika kell, mert egy péknek számítógép sem kell a munkához, tehát ha a kukást meg az úszómestert is idevesszük akkor jogos az 1%-99%, ha szofisztikáltabb munkát nézünk, vagy legalábbis olyat amihez valamilyen szintű technika kell akkor ez az arány inkább 30-70 a számítógép javára.
 • szemírgerkán #19
  OFF/
  Igazad van, tényleg mást ír az eredeti cikk, mint a fordítás. Az eredeti nem azt mondja, hogy többen fejlesztenek iOS-re, mint PC-re, hanem hogy az iOS fejlesztők közül sokkal többen hiszik azt magukról, hogy ők a legjobbak.
  ON/
 • Archenemy #18
  "Jah arról meg ne beszéljük, hogy a cikkben sehol nem hangzik el, hogy ez valami ultimate munkaeszköz lenne"

  Az nem, csak mikor felsoroltam pár munkát, akkor te kijelentetted, hogy pont ezt az 1%-ot nem lehet csinálni rajta, és ezzel implicite azt sugalltad, mintha valahogy pont azokat soroltam volna, amiket nem lehet, de bezzeg mennyi mindent meg lehet.

  Az a baj, hogy nem sok munka van, ahol max. fél oldalas formázatlan szövegeket kell írni egész nap. Van ilyen, nem mondom. Csak ha veszel mindenkit a péktől a programozóig, akkor bizony 1%-99% az arány.

  De mondom, az iPad nem munkára van kitalálva. Amiket felsoroltál, fészbúk, jutúb, ímél, azokra teljesen jó, én is arra használom. Csak azért ne mondjuk már rá, hogy "és még mindenféle munkára is milyen jó", mikor nem, vagy legalábbis semmivel sem jobban, mint a papír-ceruza vagy egy laptop.
 • narumon #17
  Jah arról meg ne beszéljük, hogy a cikkben sehol nem hangzik el, hogy ez valami ultimate munkaeszköz lenne. Az hangzik el, hogy Ő a munkája során 80-90%-ban ezt használja. Mint írtam én személyesen ismerek ilyen embert aki szerintem ennél magasabb arányban használja munkára, de sehol nincs írva, hogy akkor mostantól mindenki ezt fogja munkára használni még a pék is....
 • narumon #16
  "Mér traktort vezetni lehet vele? Munkáról volt szó általánosan, direkt számítógépes munkákat mondtam, olyanokat, amik iOs fejlesztéshez kellenek."

  Sehol nem mondták, hogy számítógépes munkához jó! Ezt honnan vetted? Nézd meg hány helyen alkalmazzák különböző feladatokra.

  "Vannak olyan munkák, amikhez jó. Ez az 1%. A munkák 99%-ához nem jó."

  Van egy csomó munka amihez nem jó, és van egy csomó munka amihez jó. Messze nem 1%-99% az arány. Az én üzlettársam a nap 99%-ban egy ipadet használ. Teljesen megfelel neki, és nálam is előfordul, hogy nem ülök a gép elé napokig, jól elvagyok a tablettel. Ha nem lennék kocka akkor lehet, hogy nem is kéne az asztali gép.
 • narumon #15
  "azt' mond má' meg kinek készült?!"

  A maradék 98%-nak aki napi általánosságban arra használja a számítógépet, hogy megnézze az emailjeit, böngésszen, facebookozzon, skypeoljon, hallgasson egy kis zenét, olvasson rajta, tanuljon rajta és ha kedve tartja akkor játsszon rajta egy kicsit - grátisz egyszerű a kezelése, könnyű, nincs a gépe elé kötve. Minden ilyen hírnél előjön ugyanaz a baromság. Rohadt sok embernek ennyire kell a számítógép az emberek nagy része nem kocka, nem is akar a gép előtt üldögélni. Nekik tökéletes választás a tablet.

  "hogy ÍRNI nem lehet vele tisztességesen."

  Miért kéne regényt írni vele? Egy emailnyi szöveget kényelmesen meg lehet vele írni, facebooknyi szöveget kényelmesen meg lehet vele írni, forumozásnyi szöveget tökéletesen meg lehet vele írni. Aki regényt ír az nem tabletet fog munkára venni. És itt megint azt kell mondanom, hogy az átlagember napi szövegbevitele kimerül pár email megválaszolásában. Tökéleset tartalomfogyasztó eszköz.

  "Nem kell lesajnálni, meg védeni, be kell látni, hogy szándékosan el van baszva, hogy nehogy elvegye a PC elől a piacot, mert ugye az nem jó."

  Nem tudom mit értesz szándékos elbaszás alatt. Nekem így tetszik ahogy van. Vannak akik billentyűzet akarnak mellé meg mittomén még mit. Nem nekik való. Arra ott a notebook.

  "Egy mai jobb okostelefont ki lehet kötni HD-felbontásban megjelenítőkre, lehet bluetooth billentyűzetet és egeret is csiholni hozzá, a hardware is kész van arra, hogy a tömeg az alap feladatait ellássa rajta (nyomjon két lájkot két youtube videó között meg valamit szart olvasgasson, chateljen) mégsem lesz ilyen eszköz, mert akkor ki veszi meg a laptopot?"

  Mi az hogy mégsem lesz ilyen eszköz? Gyak. mindegyik okos telefon tudja te is beismerted az előbb. Az már más kérdés, hogy én nem akarok az okostelómra semmit sem rákötni.
  Tudod mi a baj? Hogy nagyon "kocka" fejjel gondolkodsz. Próbálj már meg magad elé képzelni egy átlagembert, aki mondjuk autószerelő, fogorvos, gyerekorvos, gyári munkás. Hazamegy a melóból csak annyit akar, hogy megnézi a híreket a fotelben ülve, felhívja skypeon a fiát, unokáját, facebookra kitegye a "napi fontosat", megnézze a lottószámokat, a tévéműsort. Lefekvéskor meg olvas rajta egy regényt, képregényt, újságot, stb. Erre bármennyire erölködsz jelenleg nincs jobb eszköz.

  "Lehetne integráció, de ez nem érdekük, szóval nem kell itt védeni a szarukat, mert szar, és tudják, és nem rájöttek, hanem ilyenre akarták kreálni."

  Erről van szó. Ilyenre akarták kreálni, mert megcéloztak vele egy célpiacon AMI NEM TE VAGY! Ezt kéne csak elfogadnod, és nem kéne minden tablet hírhez beírni, hogy márpedig neked van igazad, és aki tabletet vesz az hülye.
 • Archenemy #14
  Mér traktort vezetni lehet vele? Munkáról volt szó általánosan, direkt számítógépes munkákat mondtam, olyanokat, amik iOs fejlesztéshez kellenek.

  Vannak olyan munkák, amikhez jó. Ez az 1%. A munkák 99%-ához nem jó. De nem gond, mondom nekem is van, csak ne vetítsünk már, hogy ez majd milyen jó lesz munkához, mert az emberek 99%-ának semmit nem segít a munkájában.