Gyurkity Péter

PlayStation játékok a HTC telefonjain

A HTC lesz az egyik első olyan cég, amely megszerezheti a szükséges PlayStation minősítést saját készülékeihez, a Sony pedig annak lehetőségét sem zárja ki, hogy a PlayStation Vita operációs rendszere is megjelenjen más megoldásokon.

A napokban névtelen források jóvoltából bukkant fel a hír, miszerint a HTC tervezi az említett minősítés megszerzését, amelynek révén saját okostelefonjain is elérhetővé válnának a PSOne játékok. Ezzel nyilván a készülékek értéket szeretnék növelni, a Sony pedig saját platformjának elérhetőségét igyekszik javítani, ami hosszú távon nekik is kedvező lehet.


Az SCE akkori elnöke, Kaz Hirai (aki ma már a Sony elnöki székében ül), még tavaly jelentette be, hogy a PlayStation Certification programot hamarosan megnyitják egyéb vállalatok megoldásai előtt, ezzel pedig a rivális fejlesztéseken is futtathatunk majd eredetileg PSOne-ra megjelent játékokat. A lépés egyben azt is jelenti, hogy a minősítéshez hozzájutó termékek a Sony Entertainment Network hozzáférést is megkapják, ezzel pedig az eddiginél jóval szélesebbre nyitják a kört. A HTC kapcsán minden bizonnyal a hónap végén esedékes MWC alatt ejtik meg a hivatalos bejelentést, erről egyelőre egyik fél sem hajlandó nyilatkozni.

Más lapok eközben arról írnak, hogy a Sony a Japánban tavaly, az egyéb régiókban pedig éppen most megjelenő PlayStation Vita minikonzol operációs rendszerét is elérhetővé tenné egyéb készülékeken, többek között okostelefonokon és táblákon. A cég elnöke elmondta ugyan, hogy ennek lehetősége nem jelenti azt, hogy ezen jelen pillanatban is gőzerővel dolgoznának, ám kihangsúlyozta, hogy már a fejlesztés alatt is figyelembe vették ezt a szempontot, így a későbbiekben egyáltalán nem jelent majd problémát egy esetleges bővítés.


A lépés nem lenne botorság a gyártó részéről, hiszen androidos üzletáguk egyelőre nem halmoz sikert sikerre, bár az még kérdés, hogy mennyiben lenne igény az operációs rendszer ilyen jellegű alkalmazására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #5
    "a Sony a PS Vita-n futó rendszert kiegészíti, és saját oprendszerként útnak indítja azt az android mellé..."

    A vita-n linux van. Hasonlo mint az android alatt. Tehat lehetoseg van az android gui futtatasara a vita-n is, tovabba lehetoseg van a vita-ra irt jatekok android alatti futtatasara is. Mindket esetben csak a kiegeszito library-ket kell leforditani es felrakni a masik rendszer ala. (meg a licensz jogokat leboxolni a tulajdonosokkal)
  • Laza #4
    Végül is a PS Vita belseje is egy erős 'okostelefon' ... bármi lehetséges lesz a jövőben.
  • mrlujoak #3
    Hmm. Igen, régen még igen. Ma viszont az erőteljes okostelefon viszonylatban már bőven van kereslet a gamer funkciókra is.

    Sőt,pletyi röppent fel, hogy a Sony a PS Vita-n futó rendszert kiegészíti, és saját oprendszerként útnak indítja azt az android mellé...
  • bladesoft #2
    1-2 cég már sokat bukott ezen a játékkonzol és telefon párosításon.
  • mrlujoak #1
    NEEEEEE, nem kell a HTC. Nem. Maximálisan ellenzem a dolgot!