Gyurkity Péter

Eladói kedvezménnyel motivál a Microsoft

Miközben a Nokia végre régebbi készülékein is elérhetővé tette a Belle verziót, az utódot fejlesztő Microsoft immár Európában is több ajánlattal kedvez a legtöbb készüléket eladó boltoknak, hogy fellendítsék a forgalmat.

A Nokia hivatalos blogjában jelezte, hogy a Belle névre keresztelt frissítés immár gond nélkül alkalmazható korábban megjelent telefonjain. A listán a korábban megjelent híreknek megfelelően szerepel az N8, az E6, az E7, az X7, a C7, a C6-01, valamint az Oro, a Nokia 500 pedig néhány héten belül kapja meg ugyanezt. Egy rövidebb videót is elérhetővé tettek, a fontosabb újítások között pedig az NFC sharing, módosítható widgetek, valamint lehúzható értesítősáv szerepel.


Partnerük eközben azon dolgozik, hogy legyen némi esélye a túlélésre a két óriás versenyében. Az Apple legutóbbi negyedévben elért óriási sikere, valamint a tény, miszerint az Android immár a globális okostelefon-piac felét uralja, nem sok esélyt hagy számukra, ám legújabb próbálkozásukkal is azt célozzák meg, hogy az eddigieknél több Windows Phone okostelefon találjon utat az érdeklődő vásárlókhoz. Az Egyesült Államokban már él a program, amelynek keretében az ilyen készüléket eladó bolti alkalmazottak darabonként 10-15 dollár közötti összeget kapnak, mégpedig közvetlenül a cégtől, ami kifejezetten arra irányul, hogy minél gyakrabban ajánljanak ilyen megoldást a betévedőknek.

A kezdeményezést most Európára is kiterjesztik, igaz, némi módosítással, hiszen itt - legalábbis egyelőre - nem pénzösszegek közvetlen kifizetéséről van szó. Ehelyett minden érintett európai országot régiókra osztanak, az ezekben megtalálható retail üzletek pedig egymással versenyezhetnek. Amely üzlet a legtöbb Windows Phone telefont értékesíti, az Xbox 360 konzolokat kap a szoftvercégtől, ezeket pedig nyilván szétoszthatják az alkalmazottak között. Pontos részletek egyelőre nem ismertek, hivatalos információ ugyanis még nem jelent meg a lépésről.

A vállalatok számára is komoly kedvezményeket ajánl a Microsoft, itt 100 eurós kedvezményt kínálnak az Office csomagok árából, amennyiben WP-telefonokat vásárolnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zpe #5
    Egyetértek a Belle tényleg nagyon jó lett és nagyon gyors!
    Nekem a kezelfelülete szimpatikusabb az összes többinél !
    Kivéve a Maemo 5-öt talán .)
  • DjDano #4
    Hajrá Nokia és MS!
  • Tinman #3
    2 napja szedtem le a Belle-t N8-ra és pontosan azt kaptam amit vártam. A telefon SOKKAL kezelhetőbb, pontosabb, gyorsabb lett... így kellett volna kijönnie már az elején :-/

    A Garminomat, játékaimat viszont frankón megölte a frissítés, majd mentésből talán vissza tudom kaparni őket :-(
  • Elemir #2
    csak jelenjen már meg Tmobile-ra... tudnám, miért a T szenved...
  • sanyicks #1
    csak a szokásos, mindig így terjesztette el az ms a dolgait, mert önmagában senkit sem érdekelne ;) lefizetés... őő kedvezménnyel már hívogatóbb.