Napi Online

Nagy bejelentésre készül a Facebook

A Facebook a január 25−27. közötti három napra felfüggesztette a tőzsdén kívüli (OTC) piacon kötött részvényügyletek elszámolását − értesült a Bloomberg és a New York Times az ügyhöz közeli forrásokból.

Ugyan vételi és eladási ajánlatokat be lehet vinni, a tranzakció ez idő alatt nem lesz jóváírva. Zártkörű részvénytársaságoknál ezt az eljárást jellemzően akkor alkalmazzák, amikor pontos részvénykönyvet akar összeállítani az adott társaság − nemritkán röviddel a kibocsátás előtt. A Facebook IPO-ja és annak várható időzítése és értéke kapcsán az elmúlt egy évben rengeteg találgatás jelent meg, a nagy felhajtás pedig a befektetői étvágyat is alaposan megnövelte.

A társaság a legutóbbi információk szerint a második negyedévben léphet tőzsdére, az ügyhöz közeli források szerint a 10 milliárdos kibocsátás alapján 100 milliárd dollárt meghaladó kapitalizációval debütálhat a világszerte legnépszerűbb közösségi oldalt üzemeltető társaság. Az utolsó kötésre kedden 34,50 dolláron került sor, ez durván 82 milliárdra értékeli a céget. A felfüggesztés kapcsán azonnal beindult a spekuláció, hogy a Facebook legfeljebb a jövő hét elejéig benyújtja a felügyeletnek kibocsátási tájékoztatóját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #2
    Na ja, de most meg megeri venni ill. ezelott nehany honappal... es eladni nehany honap mulva. Kesobb pedig a bukast meglovagolni eri majd meg.
  • gombabácsi #1
    puffadnak a lufik