HENT hírlevél

Börtönben marad a MegaUpload alapítója

Az új-zélandi bírósági meghallgatáson elnapolták a MegaUpload alapítójának óvadék ellenében történő szabadlábra helyezésére vonatkozó kérelmét. Az ügyben két további személyt vettek őrizetbe.

A hétfői bírósági meghallgatáson az eljáró bíró nem engedte óvadék ellenében szabadlábra helyezni az amerikai hatóságok által múlt héten lekapcsolt MegaUpload portál alapítóját. A Kim Dotcom néven ismert férfit új-zélandi lakhelyén vették őrizetbe a helyi hatóságok a portál több üzemeltetőjével egyetemben. A bíró szerint a Németországból származó férfi esetében fennáll a veszélye annak, hogy megpróbálná elhagyni az országot, a gyanúsított ugyanis több ország, eltérő névre kiállított útlevelével és több lakhellyel is rendelkezik.

A meghallgatáson önmagát ártatlannak valló Dotcom ügyvédje azzal érvelt, védence útleveleit elkobozták, bankszámláit befagyasztották, így ha akarna, sem tudna elmenekülni. Az ügyvéd Dotcom közel 2 méteres testmagasságára és jelentős túlsúlyára utalva hozzátette, a férfi egyébként sem az a típusú személy, aki észrevétlenül ki tudna csúszni a hatóságok kezei közül. A bíró ezen érvelés ellenére, az ügy komplikáltságára hivatkozva elutasította a szabadlábra helyezési kérelmet, hozzátéve, hogy a hét közepén írásos határozatot tesz közzé a kérdésben.


A Megaupload alapítója, Kim Dotcom

Az Egyesült Államok illetékes szervei már kérték Dotcom kiadatását, de elképzelhető, hogy Új-Zélandon is bírósági eljárás indul ellene, felmerült ugyanis annak a lehetősége is, hogy a férfi nem jogszerűen tartózkodik az országban.

A hétvége során újabb információk derültek ki a MegaUpload elleni hatósági akció részleteiről is. A Billboard értesülései szerint, bár a portál Hongkongból üzemelt, Dotcom pedig Új-Zélandon élt, az amerikai hatóságok azért kezdeményezhették az akciót, mert a portálra feltöltött illegális tartalmak egy részét Virginia államban működő szervereken tárolták. A zenei hírportál szerint Dotcom letartóztatásának körülményei alátámasztani látszanak az amerikai hatóságok azon vádpontját, amely szerint a férfi több tíz millió dollárt keresett a weblap irányításával. A razzia során ugyanis az új-zélandi hatóságok fegyvereket, műkincseket, 8 millió dollár készpénzt és 5 millió dollár értékű luxusautót is lefoglaltak. A Yahoo News szintén több millió dollár értékben felújított ingatlanról, milliós befektetésekről, nagyszámú luxusautóról, és pazarló, kicsapongó életmódról ír.

A TorrentFreak mindemellett arról számol be, hogy az ügy kapcsán két további letartóztatás is történt, mégpedig Európában: Szlovákiában egy grafikust, Észtországban egy programozót vettek őrizetbe, akiknek tevékenysége kapcsolatba hozható a MegaUpload-dal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #45
    Na igen, de itt arrol volt szo, hogy ha felszamolnak mondjuk minden fajlcserelot, akkor meg marad a torrent, toretlenul. A magyarok is egyre tobben fogjak hasznalni a szvsz legjobb lehetoseget, bar ketsegtelen, hogy a fajlcserelesnek is van bizonyos elonye.
  • halaszlo #44
    Hülyeség ezen vitatkozni, hogy melyik a jobb, torrent vagy warez. Mind a kettőnek van előnye és hátránya. Általában én is a torrentet részesítem előnyben, de van egy-két olyan dolog, amit nem lehet megtalálni máshogy. És amióta gyerekem van, egyre több az ilyen dolog. Pl. a minap meg szerette volna nézni a Reszkessetek betörőket. Én már ezerszer láttam, de egy gyereknek minden film új. :) Neki nem jó az angol, magyarul pedig nem találtam torrentet seed>0 -val.
    Ilyenekre teljesen jók a feltöltő oldalak. Vagy pl. A mesék a neten egy jó olal volt, ahol rengeteg magyar mesét tudtunk nézni, nem csak Disney-t. Most az sem működik.
    Vagy a gyerekem nagyon szereti a régi játékokat és sok játékot szoktam leszedni régebbi konzolokra: emuparadise, emulator-zone. Most ezek sem mennek.
    Annyi. Egy csomó "gyűjtő" oldal, ahol azonos témájú tartalmak voltak összeszedve haltak meg most emiatt. Nem a megauploadot sajnálom, hanem ezeket az oldalakat, amik erre épültek. Ahol eddig könnyen lehetett keresni. És nem kell 20 halott torrent linek-el kisérletezgetni.
  • Tetsuo #43
    De; biztos majd irogatok is. A regisztraciot sem lepem meg es a sok szabaly betartasa is nagy f@szsag.
    Szerinted is mint Kertesz Akos szerint a magyar, genetikailag alavalo?! Mert az jott le az irasodbol...
    A TBP-t -kepzeld el- magyarok is hasznaljak. Letoltok vmit es hagyom egy csomo ideig visszatolteni, mindenfele kotottseg nelkul. Vmikor ejszaka, vmikor nappal, vmikor tobb honapig nem hasznalom, azutan megint... ez a rugalmassag a lenyege.
  • finizlik #42
    Nem igaz.

    Mivel ha egy torrent inaktív szépen megnézed kik töltötték le írsz 2-3 üzenetet nekik, hogy lécci állj már vissza a seedbe ha még megvan a torrent és voala vissza is fognak állni.

    Nem kell arra várni, hogy a torrent kommentjeit valaki randomra elkezdje olvasgatni.
  • hdo #41
    Kurvára elbeszélsz mellettem már ne is haragudj!

    Nem azt mondtam hogy felesleges a vissza seedelés meg az x nap minimum seed idő feltétel, hanem azt, hogy kurvára nem oldja meg a problémát, csak késlelteti, mert kevés a magyar ember!

    Azt meg nem fogod tudni megmagyarázni, hogy attól mert meghívós rendszer van nagyobb éltű lesz egy torrent, EZ a bullshit! Ha minden regisztrált felhasználóra egyformán vonatkoznak a szabályok, akkor igenis a felhasználóbázis nagysága egyenes arányosságban van a torrent élettartamával ... minél több a regisztrált, annál több a seeder. EMIATT értelmetlen a meghívózás, free reggel nagyobb lenne a felhasználóbázis!

    Először tanulj meg szöveget értelmezni, utána kötekedj!
  • finizlik #40
    Bullshit...

    Ha nem lenne kötelező vissza seedelés, akkor a nyomorék magyar netharcos letölti és már nyomja is ki a picsába. Közbe persze ott sírna a pofája kommentben, hogy ménemjönmáezaszar, mert persze lenne 2 seeder 5000 töltőre.

    Nézd meg a top torrenteknél Btjunkie-n vagy TPB-en hogy hány a magyar ip. 5000 ből 1!

    Pont, hogy nem maguk alatt vágják a fát ezzel. Ncore milyen régóta van, és relatív értelmes a közösség is (najó az összes új 1 éven alul regelt egy fogyatékos de ez mind1) és elég jól szabályozzák a feltölthető torrenteket is (bár vannak idegesítő dolgaik.)

    Demonoid sem gyenge oldal és oda is csak meghívóval lehet regelni pl. Bitsoup-ra azt hiszem 1 ideje free-reg van, de amióta az van elég idióta emberekkel telítődött az oldal, pedig nagyon jó volt régen.


    Igenis legyen meghívó rendszer és seed kötelezettség! Ha nem tudsz seedelni, meg bérelt ki egy kurva 1 terás 50 megabítes seed szervert... Havi 3000Ft talán és meg van oldva minden problémád.. Ha már ingyen töltesz akkor ennyit igazán ki tudsz fizetni.



    nlght: Több értelme mint a minden 3. ember nem csal Pc-n, elhiheted.
  • nlght #39
    iddqd blogban írták, hogy ez a tag tartja a konzolos MW3-ban a highscore-t... konzolos fps-re elbaszni 1000+ órát... egy vicc, már ezért börtönben a helye
  • hdo #38
    Éppen ezt nem értem. Minek csinálni? Minek kell különcködni? Rakd fel amit akarsz TPB-re, 1337x-re, extratorrentra ... bánom is én hova.

    Nem attól tűnnek el a torrentek hamar mert nincs regisztráció kényszer, hanem azért mert a földön van összesen 14 millió magyarul beszélő ember, és ez olyan hátráltató tényező, hogy a vissza-seedelés, meg a 10-14 napos minimum seed idő csak időleges megoldást nyújt; azzal meg hogy nincs szabad regisztráció csak meghívásos maguk alatt vágják a fát, mert kevesebb embernek van meg ugyanaz a torrent, gyorsabban elhal.
  • hdo #37
    Hamar kihalnak azok regisztrálóson is. Egyedül Deathlord regisztrációmat tartottam meg, mert ott normális tartalmat nem hagynak veszni, amiből nekem eddig magyar kellett, azt ott megtaláltam.
  • boond #36
    "Ebben biztos lehetsz, mivel már fordult a dolog.. Már nem az sms warezről megy torrentre a móka hanem pont fordítva"

    Kivételek ettől függetlenül még vannak.