45
  • Tetsuo
    Na igen, de itt arrol volt szo, hogy ha felszamolnak mondjuk minden fajlcserelot, akkor meg marad a torrent, toretlenul. A magyarok is egyre tobben fogjak hasznalni a szvsz legjobb lehetoseget, bar ketsegtelen, hogy a fajlcserelesnek is van bizonyos elonye.
  • halaszlo
    Hülyeség ezen vitatkozni, hogy melyik a jobb, torrent vagy warez. Mind a kettőnek van előnye és hátránya. Általában én is a torrentet részesítem előnyben, de van egy-két olyan dolog, amit nem lehet megtalálni máshogy. És amióta gyerekem van, egyre több az ilyen dolog. Pl. a minap meg szerette volna nézni a Reszkessetek betörőket. Én már ezerszer láttam, de egy gyereknek minden film új. :) Neki nem jó az angol, magyarul pedig nem találtam torrentet seed>0 -val.
    Ilyenekre teljesen jók a feltöltő oldalak. Vagy pl. A mesék a neten egy jó olal volt, ahol rengeteg magyar mesét tudtunk nézni, nem csak Disney-t. Most az sem működik.
    Vagy a gyerekem nagyon szereti a régi játékokat és sok játékot szoktam leszedni régebbi konzolokra: emuparadise, emulator-zone. Most ezek sem mennek.
    Annyi. Egy csomó "gyűjtő" oldal, ahol azonos témájú tartalmak voltak összeszedve haltak meg most emiatt. Nem a megauploadot sajnálom, hanem ezeket az oldalakat, amik erre épültek. Ahol eddig könnyen lehetett keresni. És nem kell 20 halott torrent linek-el kisérletezgetni.
  • Tetsuo
    De; biztos majd irogatok is. A regisztraciot sem lepem meg es a sok szabaly betartasa is nagy f@szsag.
    Szerinted is mint Kertesz Akos szerint a magyar, genetikailag alavalo?! Mert az jott le az irasodbol...
    A TBP-t -kepzeld el- magyarok is hasznaljak. Letoltok vmit es hagyom egy csomo ideig visszatolteni, mindenfele kotottseg nelkul. Vmikor ejszaka, vmikor nappal, vmikor tobb honapig nem hasznalom, azutan megint... ez a rugalmassag a lenyege.
  • finizlik
    Nem igaz.

Mivel ha egy torrent inaktív szépen megnézed kik töltötték le írsz 2-3 üzenetet nekik, hogy lécci állj már vissza a seedbe ha még megvan a torrent és voala vissza is fognak állni.

Nem kell arra várni, hogy a torrent kommentjeit valaki randomra elkezdje olvasgatni.
  • hdo
    Kurvára elbeszélsz mellettem már ne is haragudj!

Nem azt mondtam hogy felesleges a vissza seedelés meg az x nap minimum seed idő feltétel, hanem azt, hogy kurvára nem oldja meg a problémát, csak késlelteti, mert kevés a magyar ember!

Azt meg nem fogod tudni megmagyarázni, hogy attól mert meghívós rendszer van nagyobb éltű lesz egy torrent, EZ a bullshit! Ha minden regisztrált felhasználóra egyformán vonatkoznak a szabályok, akkor igenis a felhasználóbázis nagysága egyenes arányosságban van a torrent élettartamával ... minél több a regisztrált, annál több a seeder. EMIATT értelmetlen a meghívózás, free reggel nagyobb lenne a felhasználóbázis!

Először tanulj meg szöveget értelmezni, utána kötekedj!
  • finizlik
    Bullshit...

Ha nem lenne kötelező vissza seedelés, akkor a nyomorék magyar netharcos letölti és már nyomja is ki a picsába. Közbe persze ott sírna a pofája kommentben, hogy ménemjönmáezaszar, mert persze lenne 2 seeder 5000 töltőre.

Nézd meg a top torrenteknél Btjunkie-n vagy TPB-en hogy hány a magyar ip. 5000 ből 1!

Pont, hogy nem maguk alatt vágják a fát ezzel. Ncore milyen régóta van, és relatív értelmes a közösség is (najó az összes új 1 éven alul regelt egy fogyatékos de ez mind1) és elég jól szabályozzák a feltölthető torrenteket is (bár vannak idegesítő dolgaik.)

Demonoid sem gyenge oldal és oda is csak meghívóval lehet regelni pl. Bitsoup-ra azt hiszem 1 ideje free-reg van, de amióta az van elég idióta emberekkel telítődött az oldal, pedig nagyon jó volt régen.

Igenis legyen meghívó rendszer és seed kötelezettség! Ha nem tudsz seedelni, meg bérelt ki egy kurva 1 terás 50 megabítes seed szervert... Havi 3000Ft talán és meg van oldva minden problémád.. Ha már ingyen töltesz akkor ennyit igazán ki tudsz fizetni.

nlght: Több értelme mint a minden 3. ember nem csal Pc-n, elhiheted.
  • nlght
    iddqd blogban írták, hogy ez a tag tartja a konzolos MW3-ban a highscore-t... konzolos fps-re elbaszni 1000+ órát... egy vicc, már ezért börtönben a helye
  • hdo
    Éppen ezt nem értem. Minek csinálni? Minek kell különcködni? Rakd fel amit akarsz TPB-re, 1337x-re, extratorrentra ... bánom is én hova.

Nem attól tűnnek el a torrentek hamar mert nincs regisztráció kényszer, hanem azért mert a földön van összesen 14 millió magyarul beszélő ember, és ez olyan hátráltató tényező, hogy a vissza-seedelés, meg a 10-14 napos minimum seed idő csak időleges megoldást nyújt; azzal meg hogy nincs szabad regisztráció csak meghívásos maguk alatt vágják a fát, mert kevesebb embernek van meg ugyanaz a torrent, gyorsabban elhal.
  • hdo
    Hamar kihalnak azok regisztrálóson is. Egyedül Deathlord regisztrációmat tartottam meg, mert ott normális tartalmat nem hagynak veszni, amiből nekem eddig magyar kellett, azt ott megtaláltam.
  • boond
    "Ebben biztos lehetsz, mivel már fordult a dolog.. Már nem az sms warezről megy torrentre a móka hanem pont fordítva"

Kivételek ettől függetlenül még vannak.
  • finizlik
    Próbáld megcsinálni magyarországon...

Még így is kihívás sokszor a sok nyomorékot kibaszni akik basznak seedelni... Egy TPB szerű oldal itthon 2 hét alatt kihalna
  • TreDoR
    sms warez? WTFizdet?
  • chuky123
    "meghívós-regisztrálós faszságot is jó lenne már elfelejteni torrentnél"
    kellenek a Zárt oldalak ott legalább rá vannak kényszerítve a felhasználók hogy betartsák a szabályokat nyílt oldalakon hamar kihalnak a torrentek.
  • BrockSamson
    Nem arrol van szo, hogy van-e illegalis tartalom a Megauploadon (egyertelmu hogy erre epul) vagy hogy ez a dagadt allat miket muvel. Itt most az amcsi hatosagok probalgatjak meddig mehetnek el. Ha sikerrel jarnak akkor jon a torrent.
  • DjDano
    Bithu, Ncore, Beload... Amit ezeken az oldalakon nem találsz meg (legyen szó magyar filmről vagy bármi másról) az kis túlzással nem is létezik :)) Na persze nem mindenki olyan szerencsés (mint én), hogy mindhármon rendelkezik account-tal.
  • hdo
    Ott a pont.

Arról nem is beszélve, hogy a médiaszennyet kivéve minden érdemleges magyar tartalom megtalálható akár TPB-n is, ezt a meghívós-regisztrálós faszságot is jó lenne már elfelejteni torrentnél. Tegnap töltöttem le Ace Ventura 2-t magyarul, mert nosztalgiázni volt kedvem! :D
  • finizlik
    Képzeld el amit nem találsz meg torrenten azt nem fogod megtalálni semmilyen más warez oldalon sem :D

Ebben biztos lehetsz, mivel már fordult a dolog.. Már nem az sms warezről megy torrentre a móka hanem pont fordítva
  • finizlik
    Senkit nem érdekel mire használták.

A láncfűrésszel is lehet embert ölni sőt több ezret megöltek már vele mégsem perli senki a legnagyobb gyártót a Stihl-t
  • ozdimorgo
    Talán érdemes lenne megnézni, hogy reagálnak az érintett "meglopott" zenészek...
    http://youtu.be/o0Wvn-9BXVc
  • hdo
    Szarok a magyar médiára ... de perpill Bud Spencer teljes filmet nézek youtube-on, és a Disney mesék is megvannak 1937-től 2008-ig magyarul ... keresni tudni kell!
  • syn7h37ic
    Nézd meg a Fegyvernepper című filmet, az nagyon pontosan felvázolja a fegyverpiac működését.
  • Papichulo
    Itt az volt a nagyobb gond, hogy az USA rendvedelmi szervek mar evek ota figyeltek ezt a ceget es bizonyossa valt (email, IM, stb...), hogy tudtak az illagalis tartalomrol, ok sajat maguk is hasznaltak azokat es fizettek embereknek, hogy tenylegesen toltsenek is fel ilyeneket, ezaltal novelve a forgalmat. Na ez volt a baj.

ps: Keramia fegyverek nincsenek forgalomban :)
  • Vamp17
    Bocsi a dupla postert, de ezt meg leirom:

Adott egy fegyvergyarto ceg, aki full keramia kezifegyvereket gyart. Teljesen logikus, hogy ezzel az a celja, hogy a fegyver ne legyen eszlelheto femvizsgaloval. Namost! A hivatalos szervek, pl rendorseg es tarsai, jogosan hordhatnak fegyvert, olyan helyen is, ahol ezt ellenorzik, ha erre van felhatalmazasuk. Ergo, nem ok a celkozonseg. Elsosorban az hasznal ilyen fegyvert, aki nem akarja, hogy eszrevegyek, hogy van nala fegyver... pl egy repuloteri atvilagitaskor... Tehat kimondhato, hogy az ilyen fegyvereket tulnyomoreszt olyan emberek hasznaljak, akik nem igazan torvenyes dolgokra keszulnek...

Persze indokolt a fegyver gyartasa, hiszen hasznaljak rendeltetesszeruen is, de akkor sem ez a jellemzo. Vajon a fegyvergyarto ceg nem gondolt arra, hogy az ilyen fegyverekkel elosegiti a bonozest?? Vajon nem jobban erdekelte a befolyó haszon, mint az, hogy mire hasznaljak a termeket??

Vajon a fegyvergyartot terheli feleloseg, hogy olyan fegyvert gyart, amit tulnyomoreszt bunozok hasznalnak es ha igen, miert nem latunk szazaval ilyen pereket??

Remelem a peldammal tudtam erzekeltetni a dolgot...

(fegyverszakertok, ne a peldaba kossetek bele! :) )
  • Vamp17
    Ebbol megtudtam h ugy elt mint barmelyik gazdag celeb... (Pl: Charlie Sheen) De arra sem te, sem a cikk nem adott valaszt, hogy milyen torvenyserto dolgot kovetett el a Megaupload-al kapcsolatban, ami miatt perbe lehet fogni... Az egyeb buneit hagyjuk, tudtommal jelenleg nem hitelkartyacsalas miatt tartjak fogva...
  • Thrawn
    "Azért kiváncsi lennék hogy neked vagy akár másnak,mosta gépén hány illegális cuc és hány vásárolt van"

Ott van a postomban: nem egy, nem kettő, nem játszom az ártatlant, de attól még ezek a megosztók 99.9999... százalékban illegálisan feltöltött anyagokat tartalmaznak.
  • ProgServ
    Így kerek a történet! :) Neeeem kell őt annyira sajnálni.
  • halaszlo
    Persze, de próbáltál már egy kevésbé népszerű, esetleg neadj' isten magyar filmet leszedni torrentel? Például egy mesét? Vagy egy régebbi filmet?
  • mad mind
    Ugyanmár. A lemezkiadók akár teljesen is kihagyhatók, ha személyesen fizeted meg a hangmérnököt és béreled a stúdiót. Persze ehhez pénz kell, de ha már pár 10ezren megveszik a dalod, akkor már kigazdálkodható. Ha meg nem veszi meg senki, akkor meg úgysem akarsz stúdiófelvételt. De sajna ma mindenki, a kiadó megveszi a számomat kapok 20 millió dollárt bűvkörben él.
  • Vamp17
    Akarhanyszor olvasok errol a dologrol, akkor sem fogom megerteni, hogy ezt a fickot milyen alapon akarjak elitelni...

Oke, irjak itt egyesek, h a kalozkodas, filmek megosztasa megiscsak torvenyellenes, de itt nem errol van szo!

O biztositott egy online tarhelyet arra, hogy emberek fajlokat osszanak meg egymassal. Ezen kivul lehetoseget adott a "gyanus" fajlok azonnali torlesere (ami meg is valosult, talalkoztunk mar azt hiszem mindannyian halott megaupload linkekkel...)

Ha ez az ugy precedens lesz, akkor az azt mondja ki, hogy barmilyen tarhely uzemeltetoje vagy elkeszitoje, legyen az virtualis, vagy fizikai, felelossegre vonhato azert, ami az oaltala letrehozott dolgon tortenik... Vagyis a kovetkezo beperelendo ceg a Maxtor lesz???

En szimplan ugy erzem, hogy a torveny egyszeruen nem tud "fogast" talalni a kalozkodason, egyszeruen az internet mukodese miatt... Hiszen akik a tenyleges illegalis tevekenyseget uzik, az a tobb millio felhasznalo, az teljesen megfoghatatlan es elerhetetlen... Ez szelmalomharc es tudjak ok is... Viszont jogtalanul leultetni barkit.... Illetve elkobozni az ingosagait, amit legalis bevetelekbol szerzett...
  • hdo
    Torrentről hallottál-e?

Eszem-faszom megáll!
  • halaszlo
    megaupload, filesonic, fileserve... mindnek annyi!
    Én kezdek pánikba esni. Vannak oldalak, ahol több alternatív lehetőség is tartozik egy filmhez, most mindegyik halott linkre mutat.
    Marad a TV, meg a Tesco-s filmek??? NEEE!!!
  • philcsy
    A lemezkiadókat csak egy bizonyos szintig lehet kihagyni a bizniszből. Kezdetben elég egy menedzser, de előbb utóbb ezt kinövik és egy komplett stábra lesz szükség. Erre nem jelent megoldást egy ilyen oldal. Azokat az embereket ugyanúgy meg kell fizetni.
    Ez az egész összeesküvés elmélet egyébként ott bukik meg, hogy ilyen Megabox szerű oldalak már egy ideje vannak, de nem sok vizet zavarnak. Akik eljutottak egy szintre azok inkább a lemezkiadó cégeket választják, amelyek leszerveznek és elintéznek helyettük mindent. Ezzel egy weboldal hogy versenyezhetne?
  • vision5
    Az a baj, hogy nincs jelenleg értelmes alternatíva. Az emberek szivesen fizetnek a szórakozásért, a tartalmakért feltéve ha könnyen elérhetővé és olcsóvá teszik őket. Játékokra pl. a Steam jó példa, ott az árak is elviselhetők és gyakran 60-70%-os engedmények is vannak. Filmeknél talán az iTunes labdába rúgna ha magyarul vagy magyar feliratokkal is elérhetők lennének.
  • bunny
    Tök így van. Tetszik vagy sem, sajnos jogilag illegális tartalmak voltak többnyire rajta. Arról lehet vitázni, kell-e büntetni hogy letöltöm az itthon nem játszott sorozatot vagy az mp3-mat az artisjust matricás mobil winyóra ...
  • fergusonpapa
    Azért kiváncsi lennék hogy neked vagy akár másnak,mosta gépén hány illegális cuc és hány vásárolt van,talán ha az árak nem lennének csak feleannyiak,én se azt látnám hogy egy játék ami kb kalap szar 2-3óra játékélményt ad, 15e ft amiböl egy nagy család kajáját biztositja 1 hétre..

ugyanaez igaz filmre és zenére,bár utobinál nem iylen durvák az árrak,de ha nem lehetne letölteni most nem egy szerzö-film-játékkiadó népszerüségge béka sege alatt lenne... = érdeklödés kevesebb,kevesebben mennek koncertre vagy veszik meg a játékot vagy megnézik a filmet.

ha elolvastátok volna indexes cikket rájönétek jogtiszta szolgáltatást akartak inditani az amazonnal aminél a szerzök kapnak pénzt nem a kiadók.egy nagyon lehuzzos banda az egész,és tényleg szégyen bármit megtehetnek
  • Thrawn
    Ne legyünk már álszentek, be kellene látni végre, hogy a MegaUpload és társai bizony túlnyomórészt jogellenesen feltöltött anyagokat tartalmaztak. Örülhetünk, hogy eddig nem bántották. Van egy fórumszerűen működő, rock, progresszív rock, metál stílusú zenék linkjeit tartalmazó remek honlap. Beismerem, nem egy, nem két albumot töltöttem le ezen linkek alapján. Ezek majd mindegyike a MegaUploadra mutatott. Filmek linkjei úgyszintén. Akárhogy is divat ma a jogvédőkre fújni - sokszor nem is alaptalanul - lássuk be, hogy ez bizony illegális.
  • Amiga
    Talán érdemes lenne elgondolkozni azon is, hogy a megaupload és hasonló elven működő tárhelyeken keresztül prémium accountra költött sokszázmillió dollár mégiscsak jobb helyen lett volna akár a művészeknél, akár az őket finanszírozó kiadóknál.

Persze, kényelmes volt ezeken keresni és találni mindenfélét, de biztosan sok pénzt kihúztak a zeneművek, filmek, játékok készítőinek zsebéből is.
  • BrockSamson
    Most azzal probaljak ellene forditani a kozvelemenyt, hogy fegyverek, luxusautok, kurvak? Mer ezen az alapon a rappereket, meg filmsztarokat is begyujthetik. Biztos nem egy szent a fazon, de itt nem ezen van a hangsuly, hanem hogy mit lehet es mit nem lehet megtenni egy jogallamban.
  • DjDano
    Ez az ipse jól megszívta, kemény büntetést fog kapni :/
  • finizlik
    Vicces.. ő semmit sem csinált sőt még a törlésre felszólító gomb is ott volt.

Anno a google ezzel úszta meg, szerintem ő is megfogja csak éppen benn tartják jó ideig mint Juliant..