SG.hu

Hordozható, megosztható tárhely Apple eszközökhöz

A Kingston Digital Wi-Drive terméke hordozható és egyben megosztható tárhelyet biztosít az Apple iPad, iPhone és iPod touch készülékeknek.

A Kingston bejelentette, hogy Wi-DriveM terméke már Magyarországon is elérhető kereskedelmi forgalomban. Ez egy vezeték nélküli, hordozható tárhely megoldás, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználók növelhessék az Apple készülékekről elérhető dokumentumok, képek, zenék és videó fájlok számát. A sajtóbejelentés szerint tárhelybővítési és fájlmegosztási képességeinek, valamint hordozható kialakításának köszönhetően a Wi-Drive tökéletes útitárs.

A Wi-Drive az App Store áruházból elérhető alkalmazással együtt lehetővé teszi egyszerre több felhasználó számára a videók és zeneszámok lejátszását, valamint fájlok megosztását más Apple készülékek tulajdonosaival. A jellegzetes kialakítású, akár zsebre is tehető Wi-Drive flash-alapú technológiát használ az USB-kompatibilis notebook-ról, vagy asztali számítógépről származó adatok tárolásához. Ezek a fájlok később egyszerűen megnyithatók, másolhatók vagy törölhetők a különféle Apple eszközökről kábelek vagy internetkapcsolat nélkül. Egyszerre három felhasználó tudja zavartalanul elérni az akár különböző fájltípusokat egyetlen Wi-Drive meghajtóról.


A Wi-Drive alkalmazás legújabb frissítésének köszönhetően a felhasználók e-mail üzenetben is elküldhetik a Wi-Drive eszközön tárolt zene-, fénykép-, videó- vagy dokumentumfájljaikat (legfeljebb 10 MB méretig), illetve dokumentumok megnyitásakor kiválaszthatják, hogy mely az Apple eszközükön található alkalmazással kívánják használni a fájlt.

"A Wi-Drive ideális megoldás az iPad, iPhone és iPod touch felhasználók számára, akik korlátozva érzik magukat a jelenlegi tárkapacitásuk miatt. A Wi-Drive lehetővé teszi az Apple készülékek tulajdonosai számára, hogy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kezelhessenek dokumentumokat és médiafájlokat, valamint megoszthassák azokat másokkal útközben a munkába vagy szórakozóhelyre menet. Ez az egyedülálló funkcionalitás a flash-alapú eszközök tartósságával egyesítve kielégíti a technológiai guruk igényeit is, emellett tökéletesen alkalmas hétköznapi felhasználásra is" - mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere.


A Wi-Drive használatának megkezdéséhez a felhasználónak elég egyszerűen áthúznia a fájlokat asztali gépéről vagy laptopjáról a Wi-Drive meghajtóra egy USB-kábel segítségével, az általános USB-meghajtó adatátvitelhez hasonlóan. Ezután a felhasználók letöltik a Wi-Drive alkalmazást a kompatibilis Apple készülékre az App Store-ból, majd csatlakoztatják a Wi-Drive eszközt a saját készülékükhöz. A megoldás bemutató videója a itt tekinthető meg. A 2011-es Flash Memória Találkozón a Wi-Drive-ot “Best of Show" díjjal jutalmazták, az év leginnovatívabb fogyasztói flash memória alkalmazások kategóriájában. A Wi-Drive 16 GB és 32 GB tárkapacitással érhető el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!