SG.hu

14 TB-os merevlemezt jelentett be a Seagate

A Seagate Exos X14 a hatalmas adatközpontok számára készült, hogy költséghatékonyan lehessen kezelni kezelik az egyre növekvő adatmennyiségeket.

Világszerte vállalkozások ezrei szembesülnek az óriási adatmennyiség-növekedés kihívásaival, mely 2025-re, akár 163 zettabyte is lehet az IDC esettanulmánya alapján. A hyperscale és a felhő adattárolási igénye soha nem látott szintre emelkedik, ezért adta ki a Seagate az Exos X14 merevlemezt. A lemez adatsűrűségét növelték 3,5”-os méret megtartása mellett, tehát a magasabb denzitás azt jelenti, hogy a Seagate nagyobb kapacitású tárolást tud nyújtani kisebb területen. 40%-kal több petabájtot tartalmazhatnak a szerverek rackenként, mint az Exos 10TB meghajtók esetében, valamint 10% -os súlycsökkenést értek el a hagyományos nearline meghajtókhoz képest.


A cég közleménye szerint az Exos X14 az iparág legalacsonyabb energiafogyasztását, a legkisebb méretben és a legjobb teljesítménnyel nyújtja kategóriájában. A termék beépített biztonsági rendszerrel rendelkezik, ez a Seagate Secure, mely minden adatot titkosít, teljesítményromlás nélkül. Az új meghajtó megfelel az Egyesült Államok Kormányának Federal Information Processing Standard (FIPS) 140-2, 2. szintű tanúsításának és a Common Criteria for Information Technology Security Evaluation (CC) nemzetközi számítógépes biztonsági tanúsítási szabványnak (ISO / EIC 15408).

A merevlemez egyelőre csak bizonyos ügyfeleknek érhető el tesztelési céllal, a tényleges gyártás a nyár során indul be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #4
    2008-ban jelent meg az első 1.5TB-os HDD.

    https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_hard_disk_drives#2000_to_present
  • end3 #3
    A kiforrott 14 TB..., nem 10 éves technológia. (ezt akkor még, kb. 26 lemeztányérból kellett volna megoldaniuk.)
  • leeloodallas #2
    Az mikor lesz, hogy árat csökkentenek, legalább a circa 10 éves technológiát tartalmazó, és/vagy kifutó eszközökön?
    Mert az, hogy folyamatosan ugyanazon az árszinten adnak valamit, miközben egy, kettő, vagy több generációval újabb, jobb(?) termékeket is kínálnak, nem fejlődés.
  • Csaba161 #1
    Ezek szerint az NSA el tudja olvasni a titkosított lemezeket, ha már ők ajánlják...