MTI

Elektronikusan rögzítik a vonaton bliccelők adatait

A jövőben elektronikusan rögzítik a kalauzok a bliccelő utasok adatait, ezzel hatékonyabban lehet az adatokat feldolgozni - közölte a MÁV-START Zrt..

Tájékoztatásuk szerint évente több milliárd forint bevételkiesést okoznak a személyszállító vasúttársaságnak azok az utasok, akik menetjegy nélkül vagy jogosulatlanul igénybevett kedvezménnyel utaznak, vagy nem tarják be a MÁV-START Zrt. üzletszabályzatát. A MÁV-START továbbfejlesztette a jegyvizsgálók által a vonatokon használt készülékeket, az azonnali gépi rögzítésnek köszönhetően már nem szükséges a korábban kézzel írt adatok újbóli, utólagos gépi bevitele, mert az információk automatikusan bekerülnek a központi rendszerbe.

A fejlesztés jelentőségét az adja, hogy a befizetések és a felszólítások folyamata egyszerűsödik, évente mintegy egymillió esetben rögzítettek kézírással ilyen esetekben adatlapot a kalauzok. A kézzel rögzített adatok elektronikus feldolgozása - a mindennapos munkavégzés során - több óra leterheltséget okozott a vasúttársaság munkatársainak, akiknek a felszabaduló idejét az utasokat szolgáló tevékenységre lehet átcsoportosítani - írja közleményében a MÁV-START Zrt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanyicks #5
    valszeg ezért megint kell venni tizenhuszonmilliárszorezer forintért valamelyik elvtársközeli cégtől szamítógépeket, és rá természetesen vindózt is (mert mással ilyet ugye nem lehet), és valaki megint jól jár.
  • jeti00 #4
    a késéseket elnézném ha újra lenne büfékocsi Bp-Szeged vonalon :P am e-ticket nincs (ami van az csak MO-n az :D) de a kütyüjüket fejlesztették, biztos 2ft volt! teljesen feleslegesen.. most hogy papírja írja vagy egy adatbázisba? mit segít ez? kirúgják azokat akik a papírokat berögzítették? :D
  • geo89 #3
    *Sorry késést
  • geo89 #2
    Ha jártál mostanában a MÁV honlapján akkor tudhatod, hogy a kését jelzi a honlap,
    a kocsik tisztaságáról vagyis annak a hiányáról többnyire az utasok tehetnek, míg a kalauzok alulfizetett szétszopatott egy szerencsétlen országban érvényesülni próbáló emberek.

    Ja és nem nem vagyok kalauz :D se MÁV dolgozó, és igen sokszor szoptam már be 1-2 órás vonat késéseket, de attól hogy dühöngsz szidod a rendszert és vered a fejedet a falba még nem lesz máshogy.


  • alexTv #1
    Milyen jó!!!
    remélem ennek a technikánaka birtokában, a késést, a retkes marhavagonokat, és a nemtudomka kallert is jegyezni tudják az utókor számára.