SG.hu

Új utastájékoztatási monitorok a Déli pályaudvaron

Még több helyről tájékozódhatnak az utasok a Déli pályaudvaron, miután a jelenlegi vizuális utastájékoztató rendszer kiegészült három nagy méretű, ipari üzemre alkalmas, vandálbiztos LCD-monitorral.

A MÁV közleménye szerint a monitorok jelenleg tesztüzemben működnek, az induló vonatok összesítő kijelzését jelenítik meg, de február 26-tól már a váratlan vasúti eseményekről szóló tájékoztatók kijelzésére is alkalmasak lesznek. Az új berendezések rendkívüli események esetén az utasok bővebb és folyamatos vizuális tájékoztatását szolgálják. Az új kijelzőkön áttekinthetőbben jelennek meg az információk a menetrendi változásokról és az egyes események miatti hosszabb menetidőkről. Normál üzemben, alapbeállításként a monitorok a vonatok indulási idejét és vágányát mutatják.


Várhatóan 2-3 hónapon belül ugyanilyen utastájékoztatási monitorokat telepítenek a Nyugati pályaudvarra, Zugló és Kőbánya alsó megállóhelyekre. A közeljövő tervei között szerepel a Keleti pályaudvaron lévő nagy utastájékoztató táblák cseréje korszerűbb, színes LED-falakra. A vasúttársaság Szolnok, Vecsés, Monor és Pilis állomásokon is fejleszti az utastájékoztatási rendszert, és utasinformációs pontok kialakítására is számítani lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • hillman #3
  Budafok 2018 :
  - Az állomáson a digitális utastájékoztatóra kicelluxozták A4es papíron a menetrendváltozást.
  -a vonat öt perce elment amikor a hangos bemondja, hogy a vágányoknál kérem vigyázzanak. A tavalyit mondta az automata egy darabig.

  A régi mechanikus kijelzö 3méternél szélesebb volt. Állando rublikákkal. A mostani fele akkora sincs és fut rajta a szöveg. A fele se fér ki egyszerre. Modernebbnek modernebb de, hogy áttekinthetöbb?


 • kékherceg #2
  Meg a tükröződés se olyan jó, de hát a lényeg, hogy megvan. Végül is ez Magyarország.
 • mad mind #1
  A kilógó kábel nem tűnik vandálbiztosnak.