Gyurkity Péter

Még több Nokia okostelefon, WP7.5 frissítés

A Nokia első embere sikeresnek tartja a Lumia 800 bemutatkozását, további olcsó és drága készülékeket ígér, miközben a Microsoft kisebb javítást készített el saját platformjához.

A napokban mi is beszámoltunk a Nokia új zászlóshajójának rajtjáról, amelyre egyszerre több európai országban is sor került - a tengerentúlon persze pörölnek, amiért számukra továbbra sem elérhető a hivatalos dátum. A debütálást Stephen Elop egy interjúban sikernek minősítette, most felhasználók millióval kell megismertetniük a fejlesztés és a platform nyújtotta élményt, ebben pedig további példányok lesznek a cég segítségére.

A Lumia 800 420 eurós áron mutatkozott be, nemsokára azonban kapható lesz a Lumia 710 is, amely 270 eurót kóstál majd. A gyártó további fejlesztéseken dolgozik, ezek között a vezérigazgató elmondása szerint lesznek olcsóbb és drágább változatok is, arról azonban nem volt hajlandó részletekkel szolgálni, hogy valóban szerepel-e a célok között egy Windows 8-ra épülő tábla PC piacra dobása, illetve hogy ez várható-e a közeljövőben. Ismét kijelentette, hogy mindez érdekes lehetőségként merült fel, többet azonban ezúttal sem sikerült kihúzni a cégvezetőből. Annyit hozzátett, hogy érkezése óta sikerült lefaragni a cégből (a hírekben többször szerepelt a leépítés), itt állítása szerint a menedzsment öt különböző rétegét sikerült eltávolítani, a szükséges lépések megtétele után pedig most a rajtot követő időszakra, a terjesztésre és a terjeszkedésre koncentrálhatnak.

A Microsoft ezalatt elkészítette a nemrég bemutatott Mango verzió kisebb javítását, amelyben egészen pontosan két hibát, illetve zavaró hiányosságot javítanak. Az első ilyen hiba az Exchange Server 2003 működésében jelentkezett, itt a válaszlevelek és továbbítások nem tartalmazták az eredeti üzenetet, a második miatt pedig sokszor nem kaptuk kézhez a hangposta értesítőket. Szokás szerint asztali számítógépünkhöz kell csatlakoztatni okostelefonunkat az update beszerzéséhez, amelyet kicsiny mérete ellenére teljes rendszerfrissítésként kezelnek, ez pedig egyben a jelenleg állapot teljes biztonsági mentését is jelenti. A pontos verziószám 7.10.7740 (a Mango száma 7720 volt), ezt az applistán belül a beállításokra bökve ellenőrizhetjük.

Számos felhasználó panaszkodik a virtuális billentyű hirtelen eltűnésére, amely általában éppen gépelés közben történik, ezt a hibát egyelőre nem javították.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #14
    Én pedig a hozzászólásod köszönöm, ha értelmeset nem tudsz írni inkább maradj csendben, így is elég buta emberrel találkozok nap mint nap nem kell még a forumba is egy ilyen
    A Bluetooth-nál én is azt hittem hiányozni fog, de még szerencsére nem volt alaklom amikor elengedhetetlen szükségem lett volna rá. Szóval számomra az sem gáz.
  • MR007 #13
    Ha van jobb a Bt-nél akkor jöhet, bár nálam volt olyan is hogy filmet nyomtam át vele egy havernak. Lassú volt, de ki lehetett bírni még azt is. És kisebb fájlok küldésénél nálam megfelel. Jó hogy van. Ha meg nincs akkor legyen más néven ugyanaz gyorsabb változatban, tudom is én csak ugyanolyan egyszerűen, kényelmes megvalósításban.
  • Sequoyah #12
    Na mi az, fáj hogy jobb rendszer is van a te kis kedvencednél?:)
  • Sequoyah #11
    Az is benne volt, de ahol működik a flash a telefonon, ott is nagyon szidják.
    A bluetooth felett simán csak eljárt az idő. Se a biztonsága, se a sebessége nem megfelelő már. Emellett egy zárt rendszerben még plusz biztonsági rést is jelentenek. És nem is nagyon hasnzálják már... Érthető miért hagyták ki.
  • szvini #10
    na azért annak elég egyértelmű üzleti oka volt, ha lett volna fless appülben akkor sok sok manit vesztett volna el, hisz nem az appstorban vásároltak meg volna sok sok mindent.
    Szóval tessék látni az ok okozatot is...
  • Narxis #9
    Köszönjük a reklámot Mr. Ballmer.
  • smv #8
    Soha nem küldtem még 1 darab fájlt sem bluetothon át. Még az isiben volt menő ~7 éve, azóta picit gyorsabb a wifi... :D

    Infrát esetleg? Nekem hiányzik, lehetett vele kapcsolgatni a tv-t.
  • Sequoyah #7
    Egy nehézkesen használható és csigalassú technológia, amit az emberek 95%-a sohasem használt rendszeresen, és ma már a maradék használat jó része is kiváltható.
    Ha nagyon szükséged van rá, akkor ne vegyél ilyen telefont, de ez 1000ből ha 1 embert érint.
    Ez olyan mint amikor Steve Jobs megmondta hogy a flash a telefonon halott, és a flash a telefonon meg is halt:)
  • MR007 #6
    A BT fájlküldés, csak nehogy a terroristák kezére kerüljön.
  • MR007 #5
    Bt fájlküldés, mint haldokló technológia? Biztos vki mondta neked, te meg elhitted. Ez olyan mint amikor Steve Jobs megmondta hogyan szabad fogni a telefont telefonálás közben hogy legyen térerő.