Berta Sándor

Webes tévészolgáltatást indítana a Sony

A japán elektronikai konszern új stratégiával állt elő, szeretné meghódítani az internetes műsorszórás világát is. A médiavállalatok meglehetősen visszafogottan fogadták az elképzelést.

A The Wall Street Journal bennfentesektől származó információkra hivatkozva azt írta, hogy a Sony több egyesült államokbeli médiacéget is megkeresett, ezek között volt a Comcast tulajdonában lévő NBC Universal, a Discovery Communications és a News Corp. Az elképzelés lényege, hogy a Sony egy több online televíziós csatornából álló csomagot kínálna a felhasználóknak. A műsorokat kizárólag a Sony különböző termékein, például televíziókon, hálózati porttal rendelkező Blu-ray lejátszókon és a PlayStation 3 konzolokon lehet majd lejátszani. (A Microsoft is kínál különböző televíziós csatornákat, például az ESPN-t, amelyeknek a műsorai elérhetők az Xbox 360 konzolok tulajdonosainak számára is.)

A japán társaság ezzel a lépéssel a jelenlegi kábelszolgáltatók közvetlen konkurensévé válhatna. A stratégia másik elemeként a Sony megszerezné számos kisebb csatorna sugárzási jogait. A vállalat elsősorban olyan adókat nézett ki, amelyek műsorát jelenleg a kábelszolgáltatók sugározzák. A Sony tulajdonában már van egy film- és egy televíziós stúdió, a hazánkban is ismert AXN. Az adó a Sony Pictures Entertainment portfóliójának a részét képezi és elsősorban filmeket, illetve televíziós sorozatokat tűz a műsorára.

A Sony ajánlatára egyelőre egyik médiavállalat sem reagált, így kérdéses, hogy az új szolgáltatás mikor indulhat el leghamarabb. Emellett egyelőre azt sem lehet tudni, hogy a vállalat összesen hány webes televíziós csatornát hozna létre és azok milyen témájú műsorokkal jelentkeznének. Az Egyesült Államokban egyébként a Dish Network nevű műholdas szolgáltató is webes televíziós szolgáltatást akar indítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • kvp #8
  "mi a franc az a bravia? Valami menő cucc?"

  bravia=tv+playstation3-jatekok

  Gyakorlatilag egy smart tv, egyelore nagyon limitalt tudassal, viszont szep kepe van.
 • shaddam #7
  Nem lepődnék meg ha a magyar kanálisok keze lenne ebben is, mint abban hogy külföldi blu rayen van minden hangsáv meg felirat a magyart leszámítva.
 • cloud.strife #6
  Kvarcjáték.
 • sanyicks #5
  mi a franc az a bravia? Valami menő cucc?
 • cloud.strife #4
  Én elég sokat nézem pl. az AXN HD-t a Bravia-mon.
  Jöhetne Qriocity, Netflix meg a többi kint menő Bravia okostévés cucc, hihetetlen hogy ott mennyi ilyen ingyenes csatorna van bennük.
 • shaddam #3
  Jó lenne ha lenne itthon ez is meg netflix, mert ami a kanálisokban megy nézhetetlen.
 • Yodafon #2
 • zeli #1
  Csak ne használjanak adatbázist, és jó lesz.