Alex

A túlélésért küzd a Kodak

Pénzügyi helyzete javítása céljából a Kodak eladta szenzor-részlegét, és 1100 szabadalmát árulja. Nem biztos, hgoy túlélik a következő évet.

Az amerikai gyártó a Platinum Equity befektetési társaságnak adta el szenzor-üzletágát (Image Sensor Solutions, ISS)), melynek indoklásául a sajtóközleményben a fő tevékenységükre fókuszálást és a cég anyagi megerősítését írják. Árat nem közöltek, és a Kodak továbbra is használhatja termékeiben az átadott technológiákat. (Az ágazat készíti a Leica M9, S2 és számtalan középformátumú hátfal érzékelőjét.) A 30 éve alapított ISS mind fejlesztéssel, mind gyártással foglalkozik, készítettek termékeket Földet fényképező műholdakba, biztonsági kamerákba, egészségügyi képalkotó eszközökbe, stúdió-fényképezőgépekbe. A hangsúlyozottan nem szakmai befektető más cégek felvásárlására, hatékonyságuk javítására specializálódott, tehát nem lennénk az ISS 200 munkavállalójának helyében.

A Kodak a filmes éra óriása volt, de a menedzsment sajnos kudarcot vallott a cég digitális korszakra történő átállításában. A társaság forgalma az idén szeptember 30-ig tartó kilenc hónap alatt 1,14 milliárd dollár volt, ami 42%-os esés a tavalyi ugyanezen időszak alatt realizált 1,99 milliárdhoz képest. Jövőre 1100 szabadalmukon akarnak túladni, habár áprilisban már 850 képfeldolgozáshoz kapcsolódó szabadalmat eladtak 65 millió dollárért az OmniVision Technologies-nak. Ettől függetlenül a Moody's elemzője, Rick Lane szerint a jövő év második - harmadik negyedéve tájára kifogyhatnak a pénzből. Úgy véli, ha nem találnak gyorsan tőkeerős befektetőre, vagy zárul le gyorsan - és persze számukra sikeresen - az Apple és a Research In Motion elleni jogvédelmi perük, akkor bealkonyulhat a jövő az egykor ikonikus gyártó számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • abnagy #2
    Eladtak az egyetlen valamirevalo reszleguket. Ezek utan mar semmi nem maradt...
  • nextman #1
    Video killed the radio star..