SG.hu

Az IBM szerint több van a felhőben, mint gondolnánk

Új felhőalapú szolgáltatásokat és technikai fejlesztéseket mutatott be az IBM. A vállalat ezzel szinte egy időben nyilvánossá tette a technológiához kapcsolódó globális felmérését is.

Az IBM üzleti és informatikai vezetők körében végzett kutatása szerint a vállalatok alig egyharmada rendelkezik felhőalapú megoldással, igaz számuk a következő évben akár több mint kétszeresére is nőhet. A válaszadók 40 százaléka szerint a felhő alapú megoldások 2015-re jelentős változásokat hoznak, 30 százalékuk szerint pedig a cloud új üzleti modellek és bevételi források motora lehet a jövőben. A nagyvállalatok 60 százaléka készül olyan üzleti megoldások bevezetésére, melyek számítási felhőre épülnek. Ettől nemcsak működési hatékonyságuk javulását remélik, de úgy gondolják, egyszerűbbé válhat a Big Data adatbázisok kezelése, és jobban kihasználhatják majd a mobileszközök robbanásszerű terjedésének előnyeit is.

A tanulmány szerint alapvető fordulat várható az üzleti versenyben és a számítási felhő alkalmazásában, amely a nagyvállalatok számára új platformot jelenthet az értékteremtésre és az értékközvetítésre. A válaszadók szerint az egyre fejlettebb technológiák és a közösségi kapcsolattartás új trendjei olyan kihívásokat támasztanak, amelyeket a hagyományos informatikai modellek már nem tudnak kezelni. Azt is kiemelték, hogy a felhőalapú üzleti modellek ideális eszközként szolgálnak a belső folyamatok, az ügyfélkapcsolatok és az iparági értékláncok átalakításához.

Az IBM közel öt évvel ezelőtt nyitotta meg "Blue Cloud" hálózatát, a világ különböző pontjain működő fejlesztőlaborok összekapcsolásával. A kezdeményezés célja, hogy felgyorsítsa az együttműködést az innovációra fogékony vállalatokkal, kormányokkal és egyetemekkel. A felhő ma már az IBM egyik legfontosabb növekedési területe, amely a várakozások szerint 2015-ben 7 milliárd dolláros - hardverből, szoftverből és szolgáltatásokból eredő - forgalmat generál majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Honnan tudjak, hogy en mit gondolok?