Berta Sándor

Egymillió előrendelés érkezett az iPhone 4S-re

A nemrég bejelentett legújabb iPhone készülék komoly sikerre számíthat, legalábbis erre lehet következtetni az első nap előrendelési adataiból.

Az iPhone 4S már most megdöntötte az Apple-termékek egyik eladási rekordját, a készülékre ugyanis az előrendelés első napján több mint egymillió megrendelés érkezett. Összehasonlításul: az elődjéből, az iPhone 4 okostelefonból az első napon csupán 600 ezret rendeltek. Ezek után érthető, hogy Phil Schiller, az Apple marketingvezetője rendkívül elégedetten nyilatkozott és közölte: a hatalmas kereslet gyakorlatilag elárasztotta őket.

Az Apple történetében még soha semelyik készülékre sem érkezett már az első napon több, mint egymillió előrendelés. Mindez azonban hatással van a szállítási időre is, a felhasználók ugyanis kénytelenek lesznek legalább 1-2 hetet várni az általuk megrendelt okostelefonra. Az első eszközöket péntektől szállítja ki az Apple.


A megrendelési hullámra egyébként számítani lehetett, hiszen egyrészt elhunyt Steve Jobs és ez befolyásolta a vásárlókat is, másrészt az iPhone 4S bemutatója is meggyőzte a rajongókat, különösen a beszédfelismerő Siri funkció aratott nagy sikert. Az iPhone 4S a kétmagos A5 chipre épül, CPU-ja a korábbi modellnél kétszer gyorsabb, míg a kétmagos grafikai chipnek köszönhetően hétszer gyorsabb a grafikai megjelenítés, mint az előző iPhone esetében. Az iPhone 4S további előnye, hogy mind a GSM, mind a CDMA szabványt támogatja.

Az iPhone 4S fekete és fehér színben lesz kapható, a 16 gigabájtos változatot 199, a 32 gigabájtost 299, a 64 gigabájtost 399 dolláros áron lehet megrendelni és megvásárolni október 14-től kerül a boltokba az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, valamint Japánban. A készülék Magyarországon október 28-tól lesz elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • G_ArchAngel #45
    En nem tudom miben szoktak, csak ismerosoket lattam kozelrol, nekik ilyenben vagy ehhez hasonlo, lehajthato fedelu tokban van: link

  • tomboy013 #44
    Az hogy mi normális az minden embernél más. Az ok hogy van egy véleményed én elfogadom de attól még más nem hülye mert te szerinted az nem úgy van. Látod ezzel te is besorolsz embereket halmazokba. Én meg szoktam nézni és max annyit gondolok ha jó teloja hogy hm vajon ez mi? ha nem jó akkor pedig azt hogy az enyém zsírabb =) de ez kb egy fél másodperc alatt fordul meg a fejemben. Nincs ebben semmi furcsa én úgy gondolom.
  • asysoft #43
    "...arrol nem beszelve, hogy nem lehetne jol latni mar messzirol, hogy melyik generaciohoz tartozik az adott telefon, pedig ez egy fontos feature."

    Már most sem lehet, első 3 készült "egy kaptafára" (ok, "iPhone 2G" némiképp eltért), illetve 4 és 4S között is csak nüansznyi különbségek vannak.

    G_ArchAngel (#40):
    Én még nem nagyon láttam olyat, aki bumpernél komolyabb tokban hordta volna. Egyébként utálom ezt a full üveg designt...
  • G_ArchAngel #42
    Ha bemesz az uzletbe es megnezed, az normalis.
    Ha rafokuszalsz arra, hogy az ujjak altal 2/3 reszt takart eszkozon milyen logo lehet egy ember kezeben, 3 sorral elorebb a buszon, az nem normalis. Foleg, ha azutan besorolod az adott embert egy halmazba, mert az altalad nem kedvelt markat hasznalja.

    A csajok azert 1.50-1.80m magas latnivalok, koncentralas nelkul is eszrevehetoek:)
  • tomboy013 #41
    Én szeretem a műszaki cuccokat pl a mobilt is, és megnézem ha valakinek valami kirívóan jó telója van. Szerintem nincs ezzel semmi baj, ez kb olyan minthogy bejönnek a szép lányok és ha miniszoknya van rajta akkor mégjobban megnézed. Nem kell rögtön hülyének képzelni azért egy embert mert nem úgy tekint pl a mobilokra mint te.
  • G_ArchAngel #40
    Raadasul a hulye uveg hatlap miatt mindenki tokban tartja, igy nem is lehet tudni, mit tapogat a user.

    Nem gondolnam, hogy 12 ev es/vagy 40-es IQ felett emberek foglalkoznak meg azzal, hogy a masik mivel telefonal az utcan.
  • tomboy013 #39
    Vágom miről beszélsz és amúgy ezen én is elgondolkodtam. De szerintem ha ránézel például a 4-re meg a 4S-re ott pont hogy nem tudod megkülönböztetni melyik generációhoz tartozik mert full ugyanúgy néz ki mindkettő. Végülis nekem mindegy hogy hogy néz ki az Iphone úgyse veszek olyat ahogy már azt említettem, csak egy feltevés volt hogy mi lenne ha gyártanának másféle Iphone-t is. Túlságosan a WP7.5 hatása alá kerültem úgyhogy már csak azért se vennék ios-es telót =)
  • kvp #38
    Az apple termekek lenyege, hogy egyformak, mint anno a ford t modellek. Ez egyreszt megkonnyiti a gyartast, igy az olcso lesz, masreszt egyfajta eleterzest ad. Akinek nem pont olyan iphone kell amilyet eppen kaphat, az vesz masik telefont. A szoftver is ilyen, ha nem pont olyan kell ami az iphone-on van, akkor vesz egy masik gyartotol. Az a par valogatos ember aki nem tud pont ugy gondolkodni mint az osszes tobbi apple vasarlo es nem jo neki amit kap nem jelent olyan nagy tomeget, hogy megerje nekik kulon gyartani. Arrol nem beszelve, hogy akkor elbizonytalanitanak a vasarloikat, mivel lehetne valasztani. Most a valasztas kb. az, hogy feheret vagy feketet, nagyobb memoriajut vagy kisebbet. Ha lenne kijelzomeret valasztas is, az mar tul bonyolult lenne a legtobb jelenlegi vasarlonak, arrol nem beszelve, hogy nem lehetne jol latni mar messzirol, hogy melyik generaciohoz tartozik az adott telefon, pedig ez egy fontos feature.

    Mondjuk en azon tipikus kisebbseghez tartozom, akinek nem jo ha egy gyarto mondja meg hogyan gondolkodjon, de ez a reteg meg az android-os telefont vasarlok kozott is kisebbseg. Szerencsenk van, hogy van valasztek... (3 inches, full qwerty-s telefont hasznalok androiddal, szoval nem vagyok iphone celkozonseg)
  • narumon #37
    No ezt most gondold át mégegyszer mert összevissza hülyeségeket írtál kb.
  • tomboy013 #36
    Ezért mondom hogy legyen választék, nem azt hogy csak 4 collos legyen vagy nagyobb. csak ha a másik oldalról nézzük a dolgok akinek arra lenne igénye az meg azt nem kapja meg. Ez se korrekt ha azt nézzük de mindegy vesz az ember másféle telefont, viszont az apple sok pénztől elesik ebben az esetben.