Gyurkity Péter

Nokia 800 és Samsung Galaxy S III

Mind a Nokia, mind pedig a Samsung új készülékeket dobna piacra, bár ezekről (finoman szólva) még nem tudunk minden részletet. Előbbi saját rendezvényére, utóbbi pedig a Nexusra koncentrál.

Az elmúlt napokban egyszerre több hír is érkezett a fent említett okostelefonokról, miközben konkrétumokkal egyedül az Apple szolgált, amely végre elérhetővé tette az előrendelők számára új megoldását. Az iPhone 4S iránt alig 24 óra alatt több mint 1 millió vásárló jelezte érdeklődését, ezzel rögtön rekordot is döntöttek, míg a két rivális egyelőre egyéb elfoglaltságokra fókuszál.

A Nokia például két héten belül esedékes rendezvényére készül, hiszen a Nokia World alatt jelentik majd be hivatalosan az új Windows Phone 7.5 fejlesztéseket, itt ismerhetjük meg a cég új felállását. Addig is külső források szivárogtatják a hírmorzsákat, mint amilyen a Nokia 800 érkezéséről szóló cikk is. Az állítólag egy reklámba szánt képen egy N9-re hasonlító készüléket láthatunk (ez eddig SeaRay, illetve Sun kódnéven szerepelt a híradásokban), amely a jól értesültek szerint 3,7 hüvelykes AMOLED érintőképernyőt (800 x 480 pixel), 1,4 GHz-es egymagos processzort, valamint 16 GB-os belső tárolót tartalmaz majd. A cég nem erősített meg semmi, így sajnos várnunk kell a rendezvényig.


A Samsung jelenleg a Google-lel karöltve piacra dobandó új Nexus okostelefon utolsó simításain dolgozik, emiatt pedig nem túl valószínű, hogy az egyébként rendkívül népszerű Galaxy S vonal további frissítéséről beszélnének. Egyes források szerint erre csak jövő februárban kerül majd sor, addig azonban csemegézhetünk a legújabb beszámolókon, amelyek szintén egy most kiszivárgott felvételen alapulnak. Ezen egy kissé elmosódott telefont látunk, amely jövőre jelenne meg, mégpedig 4,6 hüvelykes (1280 x 720 pixel) Super AMOLED Plus HD érintőképernyővel, 1,8 GHz-es ikermagos Exynos chippel, 2 GB RAM és egy 12 megapixeles hátoldali kamera kíséretében. Az egyéb részletek egyelőre nem világosak, itt várhatóan a barcelonai Mobile World Congress szolgáltat majd hivatalos megerősítést.

Mindkét hír (felvétel) esetében felmerült, hogy csalásról, hamisítványról van szó - ezt egyelőre sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem tudjuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mcganyol #16
    pontosan ezért lesz 50megapixeles mobil is mert sok mr007 él a földön és hát valamivel el kell adni az új csúcsmobilt.
    Tuningoljuk a gigahercet a terrabájtot meg a megapixelt mert azt jó nagy piros betűkkel rá lehet írni a dobozra, hogy ez bizony kettővel jobb mint az előző.

    Ez a mobil-megapixel háborút meg tessék úgy elképzelni, hogy a motoros rollernek tök mindegy, hogy 30 vagy 500 lóerős a motorja a többi alkatrész alkalmatlansága miatt az akkor is csak egy roller marad.
  • MR007 #15
    Szóval azt állítod, hogy a majd kijövő 16mp-s telók semmivel sem lesznek jobbak a most piacon lévőektől képalkotás terén. Az 5 a 8 vagy a 12mp mind egyforma. A Nokia N8-as kamerája is olyan xar, és semmivel sem jobb a többinél. Nem csak a megapixelt fogják növelni. Már rég leálltak volna a fejlesztésekkel, ha technikai vagy egyébb akadályai volnának. Inkább várd ki mi lesz belőle.
  • Laza #14
    Még mindig létezik olyan ember a földön, aki azt hiszi hogy a megapixel a lényeg? :) Azt hittem már rég kihaltak :))
    Azon kívül, hogy méretben kapsz egy óriási képet, a minősége még nem lesz jobb ... ráadásul bármin nézed, kicsinyítve fogod nézni (mobil, számítógép, előhívatva) :)
  • Landren #13
    Ez az N800 (már ha az lesz a neve) igen jó lesz.

    Csak drága is... :(
  • Sequoyah #12
    A kettő totál független egymástól. Amíg nem akarsz posztereket fotózni, addig fölösleges a 16mp. És gyanítom a tömegeknek 100 év múlva se lesz ilyen igényük.
    A megapixeltől csakis a kép mérete függ, semmi más. A 6megapixeles tükörreflexesem még jópár évig kenterbe ver bármilyen kompaktot, nemhogy mobilt
  • neevous #11
    "Gondolom lesz hozzá megfelelő képérzékelő is"

    M4/3 vagy APS-C?
  • MR007 #10
    Ezért várom inkább a Nokiától ezt a megoldást, mert ott az emelés minőséggel is jár./Nokia 801/hátha.
  • MR007 #9
    Ezt senki nem mondta. Gondolom lesz hozzá megfelelő képérzékelő is, meg ami kell még. Jó lenne egy kis optikai zoom is.
    Lehet ezen mosolyogni, nekem bejönne telóban még a szépség rovására is.
  • yesname #8
    Na igen. Sokan azt hiszik a megapixelszám = minőséggel, pedig hajjaj...
  • slime001 #7
    És a magasabb megapixel szám egyértelműen jobb képminőséget eredményez. Ühüm.