Berta Sándor

A Yahoo társalapítója visszavásárolná a céget

Jerry Yang, a Yahoo társalapítója és korábbi vezetője olyan pénzügyi befektetőket keres, akiknek a segítségével visszavásárolhatná a vállalatot. Számára jó hírt jelent, hogy David Filo, a Yahoo másik alapítója támogatja az elképzelést.

A hírről a Reuters gazdasági hírügynökség számolt be egy magas rangú Yahoo-menedzserre hivatkozva. A társaság tőzsdei értékét jelenleg 20 milliárd dollárra becsülik. Jerry Yang jelenleg a Yahoo igazgatótanácsának tagja és a részvények 3,63 százaléka van a tulajdonában. David Filo pedig a Yahoo-részvények 5,9 százalékával rendelkezik.

A Yahooért az elmúlt hetekben több befektető és vállalat is bejelentkezett, köztük volt az AOL, a Providence Equity Partners, a Hellman & Friedman, a Silver Lake Partners, a Bain Capital, Andreessen Horrowitz, továbbá az Alibaba.com, az orosz Digital Sky Technologies (DST) Global és a Microsoft. A Goldman Sachs és az Allen & Co. jelenleg a háttérben készíti elő a Yahoo-árverést és a lehetséges befektetőknek küldik ki a prospektusokat. A Yahoonak 40 százalékos tulajdonrésze van az Alibaba.com-ban, emellett részben övé a Yahoo Japan is, a két csomag együttes értéke 12 milliárd dollár. Jerry Yang először ezeket a tulajdonrészeket adná el, majd ezt követően kifizetheti a korábban felvett hiteleket, végül a tőzsdéről is kivezetheti a Yahoot.

Yangot éveken keresztül elsősorban úgy ismerték a Szilícium-völgyben, mint egy olyan szakembert, aki a Stanford Egyetem golfpályáján tölti a legtöbb idejét. A 42 éves cégalapító csupán fél éve jár be ismét naponta az irodájába, viszont az ajtaját szinte folyamatosan csukva tartja és igazán senki sem tudja, hogy pontosan milyen terveken is dolgozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Na, feleledhet a Yahoo. :)