Berta Sándor

Felhőszolgáltatásokat kínálna a RIM is

A Research in Motion (RIM) megvásárolt egy ír céget azért, hogy a jövőben saját Cloud-szolgáltatásokat kínálhasson az ügyfeleinek. Az amerikai társaság 100 millió dollárt fizetett a vállalatért.

A tranzakcióról - bennfentesekre hivatkozva - az All Things Digital IT-blog számolt be. A Research In Motion megerősítette a felvásárlás tényét, ugyanakkor a vételárat már nem volt hajlandó megerősíteni - igaz, nem is cáfolta az értéket.

A Newbay Software ügyfelei közé tartozik a Deutsche Telekom és a Telefónica O2 mellett a T-Mobile, a France Télécom Orange, a U.S. Cellular, az AT&T, a Telstra, a Verizon és az LG Electronics. Utóbbi a Newbay szoftvereit előre telepíti a mobil készülékeire. A cég legismertebb programja a Newbay Lifecache, aminek a segítségével a számítási felhőben tárolhatók a közösségi hálózatok üzenetei, fotók, videók és más információk. A Newbay Software megoldásait jelenleg 80 millióan használják. A társaságot 2002-ben alapították és a befektetői között van a Balderton Capital és a Fidelity Growth Partners.

Az Irish Times nevű napilap arról írt, hogy a Newbay Software alapítói korábban a Baltimore Technologies nevű vállalkozásnál dolgoztak. Az ír cég 2009-ben 18 millió eurós forgalmat könyvelhetett el, de veszteséges volt, mely 2,7 millió eurót tett ki. A dublini központban jelenleg 200 alkalmazott dolgozik.

A Newbay Software felvásárlásával a Research In Motion olyan megoldásokat és termékeket kínálhat majd az ügyfeleinek, amelyek sikerrel vehetik fel a harcot az Apple iCloud és az Amazon Cloud Drive szolgáltatásával szemben. Kérdéses azonban, hogy ezek az ajánlatok mennyire lesznek sikeresek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!