MTI

A Facebookon elégedetlenkedik Kim Dzsong Il fia

A Facebook és Twitter közösségi oldalakon "lázad" Kim Dzsong Il észak-koreai vezető utódlástól elesett idősebb fia, unokája a demokrácia elsőségét hirdeti, derítette ki a dél-koreai média.

A Facebookot használja Kim Dzsong Nam, Kim Dzsong Il észak-koreai vezető legidősebb fia, hogy hangot adjon apjával és a fennálló rendszerrel szembeni elégedetlenségének - jelentették a napokban a dél-koreai újságok. A feltételezések szerint jelenleg Kínában élő, 40 éves Kim Dzsong Namot sokáig a "kedves vezető" legesélyesebb utódjának tartották, ám miután 2001-ben rajtakapták, hogy hamis útlevéllel próbál belépni Japánba, kiesett apja kegyeiből. Az észak-koreai vezető helyette féltestvérét, Kim Dzsong Unt nevezte ki 2009-ben a Koreai Munkapárt élére, ami a jelek szerint a mai napig sok bosszúságot okoz elsőszülött bátyjának.

Kim Dzsong Nam Facebook-oldalán testvérét sértő bejegyzéseket tesz közzé, képei közt például Kim Dzsong Un arcképe a Kung Fu Panda fejére van másolva. Több más, digitálisan átszerkesztett kép az észak-koreai elit tagjait és apját is nevetség tárgyává teszi. A közösségi oldalon Kim Csol álnéven regisztrált Kim Dzsong Namról egyébként az is kiderül, hogy a nyugat-európai kultúra szerelmese, és szívesen utazik.


Kim Dzsong Il és Kim Jong Un

Kim Dzsong Nam - feltételezések szerint apjával élő - legidősebb fiának, Kim Han Szolnak a Facebook-oldalát szintén nagyító alá vette a dél-koreai média. A 16 éves Kim Dzsong Il-unoka például nemrég megkérdezte ismerőseitől, hogy a kommunizmust vagy a demokráciát támogatják, mondván, ő mindenképp a demokráciát részesíti előnyben. Kim Han Szol több képen kiszőkített hajjal, gyűrűkkel a kezén és kereszt formájú nyaklánccal szerepel, adatlapja szerint kedvenc filmje az Igazából szerelem. A Twitteren, YouTube-on és MySpace-en is aktív fiatalemberről az is kiderül: Bosznia-Hercegovinában folytatja idén tanulmányait.

Kim Dzsong Nam és fia bejegyzéseit hazájukban nem sokan olvassák, az internet Észak-Koreában ugyanis csak egy szűk réteg számára elérhető, ugyanakkor közösségi oldalakon akár ismerősként is listázhatják az északi rezsimet. A vezetés ugyanis Twitteren, YouTube-on és Facebookon is létrehozta saját profilját, hogy a Dél-Korea és az Egyesült Államok elleni propagandaháborúját új frontokon is megnyissa.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • bakagaijin #3
  betárcsázós? Hát ja, végülis a 3G is betárcsázós. Észak Koreában egyébként trükkösek, náluk a legmagasabb a 3G aránya a netelőfizetésekben a Földön: 99.9%. Ezt úgy érték el, hogy csak ez az egyedüli lehetőség ha valaki netet akar. Az más kérdés, hogy mit érhetnek el vele a tisztelt előfizetők.

  http://www.wired.co.uk/news/archive/2011-01/19/north-korea-3g
 • Tetsuo #2
  Mindenhol csak a hulyites..
 • dzsagon #1
  betárcsázós nettel szar lehet facebookolni.