HENT hírlevél

ACTA aláírási ceremónia szombaton Japánban

A japán külügyminisztérium közleménye szerint az első csatlakozó államok október 1-jén írják alá a Hamisítás Elleni Kereskedelmi Egyezményt (ACTA).

A japán külügyminisztérium honlapján olvasható közlemény szerint 2011. október 1-jén ünnepélyes aláírási ceremóniát tartanak az intézmény Iikura Vendégházában, amikor is a megállapodásról tárgyaló országok közül többen is aláírják a Hamisítás Elleni Kereskedelmi Egyezményt (ACTA). Az egyezményt szombaton azok az államok írják alá, amelyek az ehhez szükséges vonatkozó hazai eljárásaikat már lefolytatták, így pl. USA, Új-Zéland. De nem tartozik az szombaton aláírók közé az Európai Unió, Svájc és Mexikó sem. Az aláírási ceremóniát egy szakmai rendezvény is kíséri, szeptember 30-án globális szellemitulajdon-védelmi stratégiai kérdésekről és az ACTA jelentőségéről tartanak konferenciát.

Az egyezményről a 2005-ös G8-csúcsot követően kezdett el egyeztetni az EU, az USA, Ausztrália, Kanada, Japán, Mexikó, Marokkó, Új-Zéland, Szingapúr, Dél-Korea és Svájc, azzal a céllal, hogy nemzetközi irányelveket állapítsanak meg a hamisítás és kalózkodás elleni hatékonyabb fellépés érdekében. A tárgyalások több fordulóját követően a dokumentum szövegét egy évvel ezelőtt Japánban zárták le. Az egyezmény 2013. május 1-jéig áll nyitva aláírásra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!