Gyurkity Péter

Elődjénél is jobban várják az iPhone 5-öt

A felhasználók jó része rögtön váltana, illetve foglalkozik ennek gondolatával, annak ellenére, hogy vajmi keveset tudnak az új készülékről. Az Android 5.0 eközben szintén körvonalazódik, már felmerült a kódnév kiválasztása.

A tengerentúlon az RBC Capital Markets végezte el legújabb felmérését az elmúlt hetekben, amelyben az iPhone 5 várható fogadtatására koncentráltak. Ebben mintegy 2200 potenciális vásárlók kérdeztek meg terveiről, a válaszok alapján pedig arra következtetnek, hogy nagyjából a megkérdezettek egyharmada tervezi az új jövevény azonnali beszerzését.

Ez körülbelül 25 százalékos növekedést jelent az egy évvel ezelőtti állapotokhoz képest, akkor ugyanis ennyivel kevesebben jelezték, hogy az iPhone 4 megvásárlását tervezik, vagyis a javulás jól látható, és nem is elhanyagolható. Ráadásul az ez utóbbi okostelefonnal rendelkezők kétharmada, vagyis 66 százaléka tervezi az átlépést az új változatra, jóllehet a nagy többség - 50-55 százalék - nem hajlandó ehhez szolgáltatót váltani, vagyis ezt a legtöbben úgy lépnék meg, hogy megmaradnak a jól ismert, számukra bevált névnél. A cég egyébként korábban 24 millió iPhone 5 leszállítását várta az Apple-től az első negyedévben, ezt most 27 millióra javították, 2012-ben pedig összesen mintegy 110 millió darabot várnak az új jövevényből.


Az Android kapcsán a napokban szintén felmerült az ötödik generáció várható érkezése, jóllehet egyelőre még a negyedik verzióról is alig tudunk valamit, azt kivéve, hogy ez minden bizonnyal november táján egyesítené a táblák és okostelefonok némileg elágazó vonalát. Megtudhattuk, hogy a Google berkein belül a Jelly Bean merült fel mint kódnév, a végleges választás azonban még nem történt meg, még tovább keresik az ideális kifejezést - szeretik különböző édességekről elnevezni az egyes generációkat, lásd Ice Cream Sandwich és Gingerbread.

Az iPhone 5 októberben futhat be, míg az Android 5.0 csak jövőre várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #96
    Én sem értem, sima lustaság csak szerintem.
  • William Hunter #95
    Köszönöm a választ. Igazából csak elméleti kérdés volt. Nem okoz problémát a dolog, ezért még nem váltanék bankot. Viszont vicces a dolog, ha elolvasod képen a szöveget: "Az Önök igényeinek még teljesebb kiszolgálása érdekében ...
    ... a rendszer használatához ezentúl Adobe Flash Player 9.0.28-as vagy ennél magasabb verzió is szükséges." :)
    Hát az én igényem a flash-mentes böngészés lenne. Nem hiszem, hogy a flash nagyobb biztonságot, vagy jobb kezelhetőséget nyújt, mint más megoldás. Így nem értem, miért így oldották meg.
  • narumon #94
    Nem tudtam kipróbálni. Raiffaisenes vagyok és Erste-s, mindkettő hibátlanul megy iphone-ról böngészőben ezeket használom is. Persze az már egyéni preferencia; én símán átmennék másik bankhoz ha nem tudnák megoladni, hogy menjen a telefonomról.
  • William Hunter #93
    Úgy érted, ha lenne iphone-om, betudnék jelentkezni, vagy csak a bejelentkezésig jutnék el, mint pc-n firefox-szal flash nélkül.
  • narumon #92
    Bocs, most üttöttem be iphone-ba igaz kódom nincs, de a kódkérésig tökéletesen bejön minden hiba nélkül....
  • William Hunter #91
    Nem akarok beszállni a vitába. Csak erről a mondatodról ("Hány nagyobb céget tudsz mondani akinek nem megy a weboldala flash nélkül?") jutott eszembe egy korábbi negatív tapasztalatom. Mindig igyekszem száműzni a flash-t a böngészőimből, de van mikor nem tudom kikerülni.

    Unicredit Bank internet banking.
  • llaszlo #90
    Ezt aláírom. Szervízesként dolgoztam és a legtöbb visszahozott telefon Samsung volt. Ráadásul a samu futár jön a telóért dolgot egyik ügyfél sem tapasztalta csak azt, hogy állandóan hibásan jött vissza a márkaszervízből. Ez még másfél éve így volt.
  • llaszlo #89
    Jah főleg, hogy ha neten rendelted és nem személyesen vetted. Mivel ebben az esetben jogszabály írja ezt elő.
  • llaszlo #88
    Tévedés már van flash alternatíva iOS-re.
  • AZTA #87
    Pl semmilyen streamet nem tudsz nézni iphone-on mert nincs rajta flash. Mittomén wow,cs új diablo alpha beta mittomén holjár de ezeket szokták streamelni és van olyan amit egyszerre 20ezren néznek élőben akár és nem rossz hogy mobilról is rá lehet pislantani már akit érdekel :D