Berta Sándor

HP TouchPad kiárusítás, százszoros túljelentkezéssel

Ezúttal egy német online bolt hirdetett meg TocuhPad-akciót, azonban az üzemeltetők nem számítottak ekkora rohamra, így kénytelenek voltak a kiárusítást nyereményjátékká átminősíteni. A felhasználók - érthetően - dühösek és csalódottak.

A Notebooksbilliger német online boltnak sikerült beszereznie 1300 darab TouchPad táblagépet a Hewlett-Packardtól. A cég meg is hirdetett egy kiárusítási akciót, amelynek keretében 129 euróért kínálták a készülékeket. A hírre azonban rendkívül sokan jelentkeztek a cégnél és a platform üzemeltetői attól tartottak, hogy a szerverek nem fogják bírni a rohamot. Ezért úgy döntöttek, hogy a kiárusítást inkább a Facebookon valósítják meg. A számításokba azonban megint hiba csúszott, mivel a kereskedőház Facebook-profilján néhány óra alatt összesen 104 500 felhasználó jelezte a vásárlási szándékát. Ezért úgy döntöttek, hogy az 1300 tábla PC-t inkább kisorsolják. Az érdeklődők ezt az ötletet azonban közel sem fogadták jól, rengetegen felháborodtak.

A potenciális vásárlók mindössze két óra alatt több mint 3600 bejegyzést tettek a Notebooksbilliger Facebook-oldalán és a hozzászólásokból látszott, hogy az emberek egyre türelmetlenebbek. Egyesek biztosak voltak abban, hogy az akció vagy már véget ért, vagy már le is fújták. A kiárusítás lefújása és a sorsolási akció bejelentése azonban a legtöbb felhasználót feldühítette.


A kereskedőház közleményben jelentette be a kiárusítás lefújását. A hír után gyakorlatilag perceken belül 3100 új bejegyzés érkezett, ezek többsége negatív hangvételű volt. Voltak, akik szerint az egész akció nem volt megszervezve, mások különböző jelzőkkel minősítették a céget.

Az elmúlt hetekben nem ez az első eset, hogy a felhasználók megrohamozták az online boltokat. Augusztus végén előbb az Egyesült Államokban és Kanadában, majd Németországban is kiárusították a TouchPad táblagépeket. Az érdeklődés már e két akció során is óriási volt, Németországban a HP online boltjának rendszere nem bírta a rohamot és elérhetetlenné vált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Papichulo #8
  Konkretan az iPad2 anyagkoltsege $325 korul van. Erre jon a szalitas, a retail arres, az R&D, a marketing, stb...
 • zserrbo #7
  Erre van egy nagyon ideillő mondás. Minden annyit ér amennyiért el lehet adni.
 • philcsy #6
  "Az érdeklődők ezt az ötletet azonban közel sem fogadták jól, rengetegen felháborodtak."
  Nekik kellett volna mondani: jó akkor ti nem kaptok.
 • Laza #5
  "Es amig ezeken az arakon is van iranta erdeklodes, ertelmetlen csokkenteni."

  Mindig ebben van a nagy igazság, hogy legyen bármennyire is túlárazott egy termék, a kereslet fogja meghatározni a piacképes árát ... és addig, amíg pl az Apple termékeket ezeken az eszement árakon is zabálja a nép, hülyék lennének csökkenteni. Én is hülye lennék 1000Ft helyett 500Ft-ért adni valamit, ha a magasabb áron is vinnék mint a cukrot. Nem a két szép szemünkért, hanem a csillió dolláros bevételekért találták ki az összes ketyerét.
 • G_ArchAngel #4
  A jobbak anyagkoltsege 300 USD felett van, szallitassal es egyeb, korabban beepulo koltsegekkel egyutt. Kozel sem olyan pofatlanul dragak a belepo modellek, akarmennyire is szeretnek sokan ezt hinni.

  Es amig ezeken az arakon is van iranta erdeklodes, ertelmetlen csokkenteni.
 • Laza #3
  Na meg az emberek agresszivitását is megmutatja ... mit képesek lerendezni azért, mert nem kaphatnak meg olcsón egy ilyen szaros táblagépet ... a sok idióta meg tolong érte ... ha sorban állás lenne biztosan lökdösődnének meg verekednének is.
 • Calisius #2
  Ez is jelzi; ha nem árulnák pofátlan drágán ezeket a táblagépeket, nem mennének csődbe a gyártósorok.