Berta Sándor

Késik az iPad 3 megjelenése

A beszállítóknál tapasztalható gyártási problémák miatt könnyen előfordulhat, hogy csúszni fog a következő iPad-generáció sorozatgyártása. Az iPhone 5 esetében ugyanakkor várhatóan sikerül tartani az ütemtervet.

Az iPad 3 tervezett piacra dobási időpontját aligha tudja betartani az Apple. A DigiTimes tajvani IT-oldal rámutatott, hogy az iPad 2 utódja eredetileg szeptemberben vagy októberben került volna a boltokba. Mindez azonban könnyen borulhat, ugyanis a beszállítóknak komoly gondot okoznak az Apple új kijelzői. Az iPad 3 bemutatása így a jövő évre tolódhat.

A következő generációs iPad készülékeket egy különösen nagy felbontású képernyővel szerelnék fel. A 9,7 collos kijelző hasonlítana az iPhone 4-be beépített modellre. A képernyő felbontása 2048 x 1536 képpont lesz, míg a jelenlegi iPad készülékek kijelzőinek felbontása ennek negyede, 1024 x 768 képpont. Az alkatrészeket ugyan három beszállító, a Sharp, a Samsung Electronics és az LG Display gyártja, ennek ellenére képtelenek elkészíteni a szükséges mennyiséget.


Az iPhone 5 fejlesztése viszont jól halad. A Boy Genius Report arról tudósított, hogy az Apple már a telefon LTE-változatát teszteli. Emellett az iOS operációs rendszer egyik előzetes verziójában is az LTE támogatására utaló információkra bukkantak. Ennek ellenére az iPhone 5 és késhet, igaz legfeljebb egy hónapot. Az új telefont szeptember 7 helyett október 7-én mutathatják be.

Az Apple egyik legnagyobb beszállítójának számító Foxconn már május közepén komoly alkatrész-ellátási nehézségekkel küzdött. A kialakult helyzet elsősorban az iPad2 és az iPhone 4 készülékek gyártását hátráltatja. Akkor olyan hír is megjelent, hogy az alkatrészhiány miatt az iPhone 5 megjelenése is jövőre csúszhat. Az új telefon bemutatkozását egyébként fokozott várakozás előzi meg. A készülékről időközben egyre több részlet derült ki. Az iPhone 5 fontosabb újításai közé tartozik a fém hátlap, az erősebb processzor, a javított antenna, egy új 8 megapixeles kamera és ismertté vált, hogy egy könnyebb, vékonyabb kivitelben készülő változat is készülhet belőle.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csaba42 #23
    E-Pénisz (/iPénisz) rulz. :) Nekem csak egy régi touchom van, de nem cserélném még le. Tökéletesen kiszolgálja az igényeimet így is, pedig "elavult".
  • portable #22
    hülyeség... miért dobott volna ki két iPad-et egy évben az apple? nem volt róla szó. Éppen, hogy az iphone-al késett az eddigekhez képest
  • ProgServ #21
    Igen, akartam is írni, hogy húúúú, ezt aztán a fícsörök tömege.
    Meg is nyaltam mind a 10 ujjam.
  • ProgServ #20
    Fél napot se aktív használat közben.
  • DjDano #19
    Készüljetek fel, mert okostelefon fronton már a Samsung és HTC is készül (még idén) 1280x720-as HD felbontással megáldott 4-5 colos kijelzős telókkal :)) Azért kíváncsi leszek mennyit fognak bírni egy töltéssel...
  • kryst #18
    Minek. :-) Csak hogy az Apple-es társadalom tudja mondani, hogy nekem ekkora felbontása. Meg hogy nekik legyen most a legnagyobb felbontás. Amúgy nem értem én sem miért kell ekkora felbontás egy ilyen cuccra. A mai Weboldalak is 1024 vagy jobb esetben 1280-ra vannak optimalizálva, hogy fog ezen kinézni egy oldal? Majd minden oldalt nagyítani kell, a flash videók meg nagy pixelesek lesznek legalább.
  • tntmax #17
    "Az iPhone 5 fontosabb újításai közé tartozik a fém hátlap, az erősebb processzor, a javított antenna, egy új 8 megapixeles kamera és ismertté vált, hogy egy könnyebb, vékonyabb kivitelben készülő változat is készülhet belőle."

    Komoly újítások, komoly célközönségnek. el o el.
  • csviri #16
    Egyebkent nekem van 1 iPad 2 esem, es az az 1024*768 keves, pl netezel, v konyvet olvasol rajta a fontok nem tul elesek es nagyon feltunik. (Egyebkent soha nem vettem volna iPad et -mert gonotlam mi a szarra, aztan kaptam egyet a munkahelyemen es feltunoen sok midnenre ki lehet hasznalni...sose gontolam volna...attol fuggetlennul most se vennek :) )
  • Attila1234 #15
    Nekem 5 40 collos monitorom van, egyenként 6000x5000-es felbontással, szóval én nyertem meg az internetet. Csak így tudok normálisan dolgozni az esküvői fotókon a Photoshopban.
  • Sliders #14
    Veszel mégegy 27"-eset és akkor csóválhatod a farkadat :D mert dupla annyi helyed lesz és a PS-t jobban tudod nyomni. Nekem 2x 30"-as 2560*1600-asom van és a PS-ben jobb dolgozni mint valaha. Minden átláthatóbb. Igaz én már egy 3-ra csóválom. Na de az csak a FUN faktor miatt, hogy a dirt 3 élvezetes legyen :D