Gyurkity Péter

Két Xperia telefont jelentett be a Sony Ericsson

A gyártó egyszerre két új középkategóriás okostelefonról rántotta le a leplet Ázsiában, némileg hasonló összeállítással, az átlagos és az annál valamivel aktívabbnak számító vásárlók részére.

A két új jövevény Xperia Ray, illetve Xperia Active névre hallgat, értelemszerűen ez utóbbi készül a sokat utazóknak/mozgóknak. Mindkét készülék Android 2.3 operációs rendszerre támaszkodik, mindketten 1 GHz-es processzort, valamint hasonló kijelzőt kapnak, ám nagy hangsúlyt helyeznek az esetleges sérülések és egyéb káros behatások elleni védelemre is.


Xperia ray

A hivatalos bejelentés alapján a Ray pontos mérete 111 x 53 x 9,4 mm, az alumínium burkolat négy színben érkezik (fekete, fehér, arany, illetve rózsaszín), a 3,3 hüvelykes, karcmentes TFT-érintőképernyő pedig 854 x 480 pixel felbontást támogat, Mobile Bravia Engine kíséretében, a már említett 1 GHz-es processzorral, microSD-bemenettel (alapesetben egy 4 GB-os kártyával), hátoldali 8,1 megapixeles kamerával, valamint elülső VGA-kamerával. A támogatott technológiák listáján megtalálható a WiFi, a Bluetooth, az aGPS, a microUSB, de az FM rádió funkció sem okoz gondot, mindezt pedig egy 1500 mAh-ás akkumulátor egészíti ki.


Xperia active

Az Active mérete 55 x 92 x 16,5 mm, burkolata a por és víz ellen is véd, az 1 GHz-es chip mellett pedig 3 hüvelykes érintőképernyő (320 x 480 pixel felbontással, szintén Mobile Bravia Engine-nel), hátoldali 5 megapixeles kamera, valamint microSD-bemenet (alapesetben egy 2 GB-os kártyával) kapott helyet a készüléken. FM rádió, WiFi, Bluetooth, a GPS, valamint egy 1200 mAh-ás akkumulátor szerepel még a bejelentésben, illetve mindkét készülék esetében a quad-band GSM/EDGE és a HSPA 900, 2100 támogatása.

Mindkét okostelefon a harmadik negyedévben válik majd elérhetővé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • donceleger #12
    és? nem legyekre akarok vadászni! nem tálcaként akarom használni! :)))
  • Darth Dave #11
    Mind a kettőnek kicsi a kijelzője...nooormális
  • donceleger #10
    na ja.
    meg aztán apple-t úgysem vennék soha. Minek fizessek ki 200 rugót (vagy többet) egy iPhone 4-ért, amikor fele annyiért kétszer, ha nem többször okosabb készüléket is lehet venni.
    Amúgy meg BE teljesítményét meg lehet nézni különféle tesztoldalakon, engem meggyőzött. Ettől függetlenül nem biztos, hogy megveszem. Egy baj van vele, az pedig az android. Inkább vennék egy nokia C7-00, vagy Samsung Wave II telefont. Kezelés szempontjából nálam sokkal jobbak, mint az android és az ios.
  • Blasta #9
    1. A HTC pont rossz példa, lásd a legutóbb úgy kikonyorgott Desire frissítést, de említehetném az én 1.5 éves Herom (2.1-et kapott nagy nehezen és szeva) illetve az asszonyka 1 éves Tattoo-ja (még mindig 1..6-tal megy, azon is marad) frissítésének a leszarását

    2. Az apple más tészta mint a tobbi telefonyárto, hiszen nekik az az ideális, ha minél tobb készulékuk up2date, akkor fogják tudni a userek szépen megvásárolni és használni a soksok szart az iTunes-bol. Az androidos okostelefongyártóknak pont nem érdekuk, hogy up2date legyen a telefonod, hiszen akkor kevésbé vagy motiválva, hogy új készuléket vásárolj (plusz le se szarják, hogy mennyi pénzt koltesz el a google marketen). Kivételt képeznek ezalol ugye a google okostelefonok, amik megkapják automatikusan az aktuális verziót, de ebbol csak hivatalosan 2db van a piacon.
  • ViTaZi #8
    Pl. Google telefonjai is mind ilyenek, ott a HTC is. Nem androidos oldalról meg Apple, aminek a támogatása még az általad hőn szeretett SE-től jóval jobb, sőt a legjobb!
  • mrlujoak #7
    már az Xperia arc-ban is bizonyított a BE (Bravia Engine), ami ráadásul kikapcsolható, és látni fogod, hogy a BE mit hoz ki a "hagyományos" kijelzőből.

    Az idei Xperiák supportj kiváló, mindegyik nemzetközi modell 2.3-al jön, mitöbb, már volt 2.3.3-as frissítés is...

    A tavalyi 4 modellből pedig az X10 is megkapja a 2.3.3-at augusztusban. Így 3 kemény tavalyi modell, a két X10 mini és az X8 marad 2.1-en.
    Az összes többi nemzetközi modell mind-mind 2.3-on lesz hivatalosan is.
    Mutassatok nekem mégegy ilyen jó supportal rendelkező gyártót!

    Pláne olyat, aminek az első androidos modellje is megkapja az aktuális legfrissebb verziót...
  • socheater #6
    Bravia Engine? A TV-m dobozára is ez volt írva. Meg még az, hogy ez felelős a gyönyörűséges Sony színekért. Ez egy ilyen marketing fogás, amit ráírnak a termékcsomagolásra, a "featurelist"-nél. Mondjuk akinek esze van, nem a dobozt nézi, hanem a termékeket, működés közben. (ha lehetséges) :)

    Ha a Sony autót gyártana, oda lenne írva hogy "Powered by Bravia Engine"... :D
  • FefeeX #5
    Mondjuk az X10 mini egy csecse telefon csajoknak. És a 2.1 Android óta elég gyors is. Ez a felső is ezért tetszik, lehet bnőmnek megveszem majd, ha hasonló árban lesz, mint az X10 mini most... :) Többet nyilván nem nagyon adnék érte...

    BTW az emberek 90%-a nem úgy választ telefont ahogy egy hozzáértő. Bemegy, tetszik neki, esetleg mondják is hogy Androidos és az milyenjó, és akkor azt mondja oké. Az emberek 90%-ánál, mivel nem ért hozzá, a külcsín sokkal többet számít mint a belső.
  • Inquisitor #4
    Mobil Bravia Engine? Ez a "régi" Sony Walkmen szériában a beépített digitális tunert jelentett. És itt?
  • ppista #3
    Mindegy kinek a túlárazott szarját veszed meg. Egyik sem jobb a másiknál. Legfeljebb bebeszéled magadnak.