SG.hu

100 éves az IBM

Önkéntes munkával és 100 év technológiai, üzleti fejlődését bemutató színes kiadvánnyal ünnepel az IBM június 16-án, a vállalat születésnapján.

Az üzleti, tudományos és társadalmi szférát formáló tudás esszenciálisabb és látványosabb megtestesülése az IBM századik születésnapjára kiadott könyve, Making the World Work Better, The Ideas that Shaped a Century and a Company (Egy jobban működő világért - Gondolatok, melyek átformáltak egy évszázadot és egy vállalatot) címmel. A kiadvány 352 oldalon, fotókkal és értékes kordokumentummal illusztrálva mutatja be a huszadik század technológiai fejlődését és a fordulópontokat, melyeket az IBM innovációi, üzleti újításai jelentettek.

Első fejezete a század információtechnológiai evolúcióján vezeti át az olvasót, az első lyukkártyás géptől a mesterséges intelligencia csúcsteljesítményét megtestesítő Watsonig. A második egy kis cég modern vállalattá fejlődésének útját követi nyomon, progresszív, néha saját korát megelőző vállalati politikájával és kultúrájával. A harmadik rész a szédítő technológiai fejlődés mögött meghúzódó tudás természetét, működését kutatja. A könyv tehát nem csupán egy nagy múltú vállalat színes krónikája, sokkal inkább egy értékes, a 21. század menedzserei számára is használható tanulságokat, gondolatokat megfogalmazó kiadvány, mely üzleti kézikönyvként is forgatható.

"Bízunk abban, hogy az IBM történelmének, az első száz év korszakalkotó újításainak megismerése közelebb hozza az olvasókat az IBM alapvető értékeinek elsajátításához, s ezzel talán a következő évszázad okos formálásához is." - emelte ki a centenáriumi ünnepen Veres Zsolt, az IBM magyarországi vezérigazgatója.

A centenáriumi év kezdete óta az IBM munkatársai több mint 2,5 millió óra jótékony célú munkával segítettek a világ 120 országában, Nigériától Új-Zélandig. Ez lehet minden idők egyik legnagyobb önkéntes megmozdulása, a programhoz csatlakoztak az IBM hazai alkalmazottai is. "A vállalat századik születésnapján szeretnénk megosztani a világgal tehetséges munkatársaink tudását, szeretnénk segíteni, fejleszteni közösségeinket. Partnereinkkel, régi és jelenlegi kollégáinkkal, sőt családjainkkal közösen megoldást találhatunk a kritikus problémákra is, és segíthetünk egy okosabb világ építésében." - fogalmazott Stanley S. Litow, az IBM alelnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • trogi #1
    És ebben a kiadványban benne van a náci Német Birodalommal való szoros együttműködés is? Vagy az csak az európaiaknak járó 'jog'?