SG.hu

A Verbatim SSD-re cserélné a belső merevlemezt

A Verbatim közleménye szerint új termékvonaluk ideális adattárolási megoldást kínál notebookok és asztali számítógépek merevlemezei helyett.

A cég bemutatta új 2,5 collos SATA II SSD termékvonalát, mely maximálisan 250 MB/sec írási és 220 MB/sec olvasási sebességre képes. Az SSD-k (Solid State Drive) félvezető flash memória chipeket alkalmaznak az adattároláshoz, így a merevlemezekkel ellentétben nem tartalmaznak mozgó alkatrészeket. Ezáltal mechanikailag jelentősen stabilabbak, és jóval kisebb eséllyel hibásodnak meg, ráadásul hangtalanok és nagyon kevés energiát használnak. Ellenáll a rázkódásnak és a rezgéseknek, ezáltal strapabíróbb, ráadásul gyorsabb rendszerteljesítményt nyújt a hagyományos merevlemezeknél.


"Az SSD-k növelik az akku készenléti idejét, csökkentik a rendszer reakcióidejét, ellenállóbbá teszik a számítógépet, és gyorsítják a rendszerfelállást. A hatékonyabb rázkódásvédelem révén ideális adattároló bővítés az eredetileg merevlemezzel szerelt, és ezért a rázkódásokkal, ütéssel szemben kevésbé védett hordozható számítógépekhez." - foglalta össze az előnyöket Hans-Christoph Kaiser, a Verbatim európai flash üzletágának üzletfejlesztési menedzsere.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Joaquin #3
    Ez szép és jó csak a flash memória használattal "kopik", szóval laptopban nehéz elképzelni ilyesmit (gondolom ez azért kevésbé érzékeny az ilyesmire). Lapozás hol fog menni? Külön vinyó lesz a lapfájloknak vagy mi?
  • Tetsuo #2
    Ha ingyen lenne, mindenki ezzel rahangalna. :)
    Ha meg fizetnenek erte, hogy vidd, valaki elete vegeig sorban allna.
  • Dluinet #1
    Ha lenne 100Gb-os 10000-15000HUF-ért, 100× annyit adnának el.