Berta Sándor

A Microsoft is licitál a Skype-ra

A VoIP-szolgáltató felvásárlása kapcsán újabb lehetséges kérő bukkant fel. A Google és a Facebook után immár a Microsoft is szeretné megszerezni a Skype-ot, pletykák szerint ez már meg is történt.

Alig néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy a Skype meglehetősen kapós lett és a Google, valamint a Facebook célkeresztjébe került. Nos, úgy tűnik, hogy a kérők sora egy új vállalattal, a Microsofttal bővült. Erről írt ugyanis bennfentesekre hivatkozva a Gigaom nevű IT-blog.

Egyelőre azt nem árulták el a nevük elhallgatását kérők források, hogy a Microsoft konkrétan mihez kezdene a VoIP-szolgáltatóval. Annyit lehet tudni, hogy számos konstrukció felmerült, ezek között egyaránt szerepel a teljes felvásárlás, a jövőbeli együttműködés, vagy egy lehetséges befektetés. A tárgyalások már megkezdődtek, de még nagyon a kezdeti szakaszban vannak, így a további részletek várhatóan a jövő héten derülnek majd ki. A Skype illetékesei ugyanakkor egyáltalán nem kommentálták a hírt, de azt lehet tudni, hogy a cég vezetői a jövő hét elején nagy bejelentésre készülnek. A vételár a korábbi hírek felbukkanása óta nem változott, az elemzők azt valószínűsítik, hogy a VoIP-szolgáltató 3-4 milliárd dollárért kelhet el.

A Microsoft számára rendkívül hasznos lenne akár a Skype felvásárlása, akár a vele való együttműködés, mert így hatékonyan tudna szembeszállni két legnagyobb konkurensével, a Ciscóval és a Google-lel. Emellett a Windows Phone 7 számára is komoly segítséget jelentene a VoIP-szolgáltatás. A Facebook és a Google azonban mindenképpen lépéselőnyben van a Microsofttal szemben, hiszen képviselőik már korábban megkezdték az egyeztetéseket a Skype vezetőivel. A tárgyalásokon a Facebook részéről Mark Zuckerberg is részt vesz.



Frissítés

Egy híroldal szerint a Microsoft általi felvásárlás már meg is történt, de az információt még egyik cég sem erősítette meg hivatalosan. A 8,5 milliárd dolláros árat készpénzben egyenlítik ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mardel #60
    Szerintem ez valami berögzült dajcstomis dolog.
  • chuky123 #59
    R.I.P. Skype. Ezaz a voip szolgáltatás volt ami még "mosogépen" is elfutott.
    Legkisebb sávszélesség igénye van hangátvitelnél és nem szakadozott, bugyborékolt mint az msn. Ms jól el fogja barmolni ahogy az msn-t is elcseszte ezzel livos felületével ami marha bénán néz ki. Majd egybe fogja olvasztani msnel és telerakja majd reklámokkal meg szeméttel.
  • Nightwish006 #58
    Na azért ne tessék már ilyen fellengzősen írni! :[ Nem vagyok én ám olyan hülye, nem tegnap raktam fel a winfost először, hogy buta legyek, na. Csupán nem értem mi a bonyolult benne...
  • semmikozod #57
    Népszerű dolgokat utálni ugyanúgy divat, mint használni. Tartsd észben!

    A másik kommentedre meg reagálnom sem kéne annyira nonszensz, de mivel jó kedvemben vagyok megkapod a választ.
    Fenntartom a jogot, hogy azt utáljak amit akarok és ezt bármikor és bárhol kinyilvánítsam. Ha nem tetszik a véleményem, morgolódj magadba, de ne támadj, rám mint egy általános iskolás, akinek a szeretett játékára rosszat mondtak.
    Csak lejáratod magad.
  • Bronx South #56
    Amúgy inkább a Google vagy az MS minthogy a Facebook. Utóbbitól hányingerem van.
  • Bronx South #55
    Mekkora majom vagy haver. Vannak rajtad kívül akik meg évek óta azt használják, lehet hogy neked nem jön be, hanem a kg msn ami már népbetegséggé fajult a facebook "lájkolj még a szart is" fa..sággal, attól függetlenül visszavehetnél a mellényből, vagy lyukaszd ki hogy kilássál belőle.
  • Megyerpro #54
    "December 31-én a társaság hosszú távú adósságállománya 686 millió dollár volt. " Inkább megmentették !
    Több szempontból is meg lehet közelíteni a dolgokat :D
  • nando42 #53
    na mibe, hogy a sok kis sg korcs is $m wint használ otthon (s azért msn is biztosan befigyel a háttérben?) :D:D:D
  • Komolytalan #52
    Skype esetében kb annyi az M$ motivációja, hogy google és fb is meg akarta venni.
  • kvp #51
    "en egeszen egyszeruen nem fogom fel hogy mi motivalja a microsoftot hogy mindent megvegyen amit tud es tonkretegyen."

    A reszvenyesek azt mondtak, hogy be kell fektetni a ceg keszpenztartalekanak egy reszet, mivel igy nem kamatozik (volt rola cikk az sg-n is). A skype-ot keszpenzert meg lehetett venni es viszonylag nagy felhasznaloi bazist kapnak hozza ajandekba. Tovabba mukodik a rendszer, aranylag megbizhatoan. Roviden szolva jo befektetesnek tunik ha a microsoft-nal rajonnek, hogyan kell nyeresegesse tenni.