HENT hírlevél

Társadalmi célú hirdetés a kalóz-honlapokon

Társadalmi célú hirdetés fogadja azokat az internetezőket, akik az amerikai hatóságok által az elmúlt hónapokban illegális tevékenység miatt lefoglalt domain nevű weblapokra látogatnak. Az érintett oldalak domain nevét kalózkodás, illetve hamis termékek terjesztése miatt zárolták.

Az Egyesült Államok Bevándorlási és Vámhivatalának (ICE) belbiztonsági nyomozóirodája tavaly nyáron indította el az "Operation In Our Sites" elnevezésű kampányát, amely a hamisítványokat és szerzői jog által védett tartalmakat jogosulatlanul kínáló weboldalak felszámolására irányul. A hivatal az elmúlt hónapokban mintegy 120 internetes oldal domain nevét zároltatta a fenti okokból. A Government Security News beszámolója szerint a domain lefoglalását követően az oldalak üzemeltetőinek lehetősége van fellebbezni az intézkedés ellen. Ha ezt adott határidőn belül nem teszik meg, a domain nevek tulajdonjoga automatikus az államhoz kerül. A 120 zárolt oldal közül már 65 webhely került át állami tulajdonba, amelyeken néhány napja társadalmi célú hirdetéseket helyezett el az ICE.

A hatóságok szerint az illegális működés leállítása óta a szóban forgó 65 weboldalt közel 45 millió internetező kereste fel, így a felületek lehetőséget nyújtanak arra, hogy ezeken keresztül jelentős számú fogyasztót figyelmeztessenek a szellemi tulajdonjogi jogsértések veszélyeire és káros hatásaira. Példának okért a szintén lefoglalt dvdcollects.com oldalra látogatókat előbb egy, a hatósági intézkedésre figyelmeztető banner fogadja, amely átirányít az ICE hivatalos YouTube oldalára, amelyen kalózkodás elleni videó látható.


A videó eredetileg egy New York-i kampány anyaga, amelyben egy utcai árus ingyen DVD-ket kínálgat a járókelőknek, az érdeklődők figyelmét azonban felhívja arra, hogy a filmeket illegálisan töltötték le, és ha elviszik, a mellette álló filmes szakember elveszíti a munkáját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atyuska #24
    Gyermeteg felfogásra val, ha a letöltés és a filmbevételek jelentős csökkenése között nem látható az összefüggés.
    Egy film - mégha nem is a warezos mindenhez k.-ra értő társadalomnak készült, akkor is rengeteg energiát, tudás és pénzt emészt fel, mire kézzel fogható mű lesz belőle. Aki letölti warezba, annak akinek tetszett a film elenyésző része fogja moziba megnézni, vagy a dvd-t még újkorában megvenni.
    Csak sajnálni tudom azokat, akik a film minőségére hivatkoznak. Igenis vannak remek művészfilmek, s vannak kiváló történettel ellátott egyéb filmek is, de ha valamit meg lehet szerezni ingyen, akkor miért adna pénzt érte a többség. Az a többség, akinek soha nem is sikerült olyan értéket teremtenie, aminek örülne, ha ellopnák!
    Szegénységi bizonyítvány, hogy még büszkék is azok, akik letöltenek, s csak hangoztatják, hogy meg is veszik, amik nekik tetszik, de ez nem történik meg..
    Meg lehet próbálni összerakni egy igényes rövidfilmet saját költségből, s rá lehet jönni, hogy mekkora energiát igényel akár egy 2 perces filmecske létrehozása is.. Hajrá !!
  • chuky123 #23
    Az ott Amerika. "A lehetőségek hazája" Nem Magyarország hogy ne tudjon elhelyezkedni. Amugy nagy populista maszlag az egész ahogy felénk szokták mondani.
  • chuky123 #22
    Elvesziti a munkáját na persze. Hulljon a férgese. Szegény cipészeket nem sajnálja senki? Majd elmegy máshová dolgozni ahová tud.
  • mad mind #21
    Ő fogja elveszíteni a következő sportkocsiját. Ez a helyes.
  • B0nFire #20
    Hát, ez a videó tényleg nagyon szánalmas! Ezzel csak kiröhögtetik magukat. Nem így kéne csinálni az anti-piracy-t ha tényleg komolyan gondolják. Miért pont az operatőr mikrofonosa veszítené el az állását. Ez híradó! Ha kimegy az operatőr, meg a riporter, kell egy mikrofonos is. Anélkül nincs használható hangfelvétel. Mi köze a híradó mikrofonosának a kalóz filmekhez? Állítottak volna oda egy BMW mellett feszítő, testőrökkel körülvett, duplasoros Armani öltönyös, RayBen napszemcsis figurát, hogy ő fogja elveszíteni a munkáját. Nem az eszkimónak álcázott mikrofonos.
  • 3LVW #19
    Ez mekkora szar! xD
  • vision5 #18
    Mondjuk ez a cikk árnyaltabbá teszi: http://www.sg.hu/cikkek/81628/egy_szinesz_toltott_fel_sikerfilmeket_a_webre
  • Balintos #17
    és a hirdetéseket látók 99,6%-át nagggyon nem érdekli
  • Fresh Duke #16
    #2 #3 #9 +1 +1 +1
  • aaaaa #15
    Ha kitörne a világbéke az mennyi katonának és fegyvergyári alkalmazottnak venné el a megélhetését ? Ilyen alapon éljen a háború és az emberek lemészárlása, mert az is munkahelyeket teremt. Sőt ha csökkenne a bűnözés mennyivel kevesebb rendőr és biztonsági őr munkájára lenne szükség ... Gusztustalan állandóan a megszűnő munkahelyekkel sajnáltatni magukat.