Berta Sándor

Bajorországban máris a bírálatok kereszttüzébe került a Streetside

Még el sem indultak Németországban a Microsoft első Streetside-autói, a bajor belügyminiszter már támadta a szolgáltatást, illetve annak betiltásán gondolkozik.

Joachim Herrmann bajor belügyminisztert leginkább az zavarja, hogy az amerikai vállalat nem biztosítja a helyi polgároknak a panaszbenyújtási lehetőséget. Éppen ezért azt fontolgatja, hogy ha a helyzet rövid időn belül nem változik, úgy betiltja a városok fényképezését. "Elfogadhatatlan, hogy a felvételek készítése ellen nem lehet jogilag fellépni. Ez összeegyeztethetetlen a hatékony adatvédelemmel" - jelentette ki a politikus.

Herrmann megfenyegette a tengerentúli óriáscéget, hogy ha nem működik együtt, akkor meg fogja tiltani számára a készített képek megjelentetését, mivel álláspontjuk szerint a társaság nem hagy más lehetőséget a bajor döntéshozóknak. A Microsoft május 9-én akarja útnak indítani a német városokat fényképező autóit, az első gépkocsik Fürth mellett, Erlangent, Nürnberget és Augsburgot térképeznék fel.

A bajor politikus egyúttal arra biztatta az ügyben illetékes Bajor Tartományi Adatvédelmi Felügyeletet, hogy következetesen álljon ki az adatvédelem biztosítása mellett. "Egy utólagos fotótörlés nem védi meg a lakások bérlőinek és tulajdonosainak a személyiségi jogait. Az adatokhoz, még ha azok csak néhány órára kerülnek is fel a világhálóra, bárki hozzáférhet. Az internet ugyanis nem felejt" - közölte a bajor belügyminiszter.

Thomas Kranig bajor adatvédelmi biztos már a Microsoft bejelentése előtt két héttel jelezte: hátráltathatja a szolgáltatás elindítását, ha a társaság nem biztosít az embereknek panaszbenyújtási lehetőséget. Ezt azonban az óriáscég nem tartja fontosnak, mivel úgy vélte, hogy az általa vállalat kötelezettségek éppen elég garanciát jelentenek a polgárok számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szabolacika #3
    tudod egyeseknek nem tetszene ha az adóhatóság ránézne a háza képére és utána összehasonlítva az adóbevallásával kellemetlen kérdéseket tenne fel a delikvensnek
  • Armagedown #2
    te kis naív
  • speed2006 #1
    Valaki elmagyarázná óvodás szinten hogy mi a gond azzal ha az utcákat fényképezik? Ok, teszem azt éppen rajta vagyok. Mivel nincs takargatni valóm, engem nem érdekel. Mire elkészűl a teljes feltérképezés, addigra hónapok telnek el. És még dátumozva sincsenek a képek.