MTI

Támadás érte az EU számítógépes rendszerét

Súlyos támadás érte az Európai Unió számítógépes rendszerét a csütörtökön kezdődő EU-csúcsértekezletre való felkészülés hajrájában - jelentették be Brüsszelben.

A házon kívül tartózkodó uniós alkalmazottak laptopjukkal nem tudtak hozzáférni elektronikus levelezésükhöz. Leállt az Európai Külügyi Szolgálat több internetes oldala - miközben gőzerővel készültek a csúcsra, amelyen olyan érzékeny és fontos témák szerepelnek a napirenden, mint a líbiai, illetve a japán helyzet, valamint az uniós országok gazdaságpolitikájának összehangolása. Egy ideig az újságírók sem fértek hozzá az Európai Bizottság közleményeit tartalmazó internetes oldalhoz.

Uniós tisztségviselők szerint a szerdai támadás a működés megbénítását célozta, és a jelek szerint arra nem irányult, hogy a honlapot feltörve bizalmas információkhoz jussanak hozzá. Azt mondják, az ilyen támadások nem ritkák, de a mostani támadás mértéke túlnőtt a korábbiaknál, és a munka dandárja idején különösen rosszkor jött a leállás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • petyminger #1
    véletlen mi? vagy az bérenc EU vezetők kivételesen nem akartak kakis szájjal kényeztetni valamilyen nagyhatalmú amcsit vagy kínait - rendhagyó módon -