MTI

Öngyilkosságra figyelmeztető funkció a Facebookon

Öngyilkosságra figyelmeztető funkciót építettek ki a Facebook közösségi portálon.

A jelzőrendszernek köszönhetően a felhasználók azonnal jelezhetik, ha társaik öngyilkossági szándékuknak adnak hangot. Ezek után a Facebook adminisztrátorai döntenek arról, hogy szükség van-e beavatkozásra vagy sem. A fejlesztéssel a közösségi portál azokra a múltbéli eseményekre reagál, amelyekben felhasználók segélykiáltásai válasz nélkül maradtak. Előfordult, hogy a tagok kommentálták társuk öngyilkosságról szóló bejegyzéseit, de hatóságokat vagy valamiféle ügyeletet nem riasztottak.

Az új funkció angol vagy épp német nyelven kitölthető formula révén igyekszik megakadályozni az ilyen eseteket, a felhasználók név nélkül jelezhetik, ha úgy gondolják, egyik ismerősük segítségre szorul.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #4
    Ez egy tévhit, az "öngyilkosok" általában nem akarnak tényleg meghalni. Azt szeretnék, ha valaki felfigyelne és segítene rajtuk, mert ők magukon már nem tudnak. Az öngyilkossági kísérlet ennek a figyelemfelhívásnak egy extrémebb módja, direkt is írtam kísérletet, hiszen olyan módszereket választanak ahol kisebb esély van a halálra (annál több a maradandó károsodásra). Az is gyakori, különösen nők esetén, hogy egy öngyilkossági kísérlet előtt felkeresik az orvost valami ürüggyel és azt remélik, hogy az orvos felismeri hogy valami baj van.

    Aztán van aki tényleg meg akar halni, de ők a kisebbség.

    Olvass újságot!
  • hangulati #3
    szamitastechnikai vilagminiszterium: microsoft (magankezben)
    folyadekszolgaltatasi vilagminiszterium: kokakola (magankezben)
    szorakozas-es muvelodesugyi vilagminiszterium: valaki halivudban (magankezben)
    es igy tovabb. a problema az, hogy az orvosokat es a politikusokat ezek fizetik. nagy kar, hogy ez igy van, es nem biztos, hogy jo nekunk.
  • hangulati #2
    bocs, ha indokolatlanul turtuk fel az otthonat, de a faszbuk munkatarsai jeleztek, On ongyilkos akar lenni. orulonk, hogy egeszseges, de honnan van onnek ez a sok letoltott anyag a szamitogepen? es jee, meg talaltunk egy gyanus kinezetu szelencet, es egy atlagosnal kicsit erosebb legpuskat is. ez igy egyutt elegendo ahhoz, hogy orizetbe vegyuk. koszonjuk faszbuk... kerdesem nem az, hogy egy ceget szabad-e ilyen messzire engedni. lehetne, ha a vezerkar tagjait (ti:multik) ugyanugy valasztani lehetne nep altal. enelkul ez egy kicsit budos. ily modon nem lenne bajom a multikkal, igy viszont erosebbek, mint az egyes nemzetek. ki tudjak magukat vonni a torvenyek alol, mindenhol maskepp operalnak, es ezt -mely egy kezben fut ossze- kizarolag a profitnak rendelik ala. es ez nem jo az emberisegnek. mint lathatjuk is. tulajdonkeppen egyszeru modellel peldazva ugy kepzelnem el, hogy mindenhol, minden ugyanugy mukodik, de fuggetlen egyseget alkot, akar mas nyelvet beszel. elobb- utobb ugyis ide jutunk, mert az emberek vandorolnak, es keverednek. pl. sok kinai gyermek beszeli a leggyonyorubb magyart manapsag, es eli at a katarzis elmenyet magyarul, mert az az anyanyelve. hogy ez miert van igy? mert igy kell lennie.
  • davidka003 #1
    Aki akarja úgyis megöli magát. Aki facebook-on bejelenti az csak figyelemre vágyik.