Napi Online

Jobb LCD-tévék jönnek ugyanannyiért

Magyarországon várhatóan egyre többet tudó LCD-tévéket kínálnak majd a gyártók a "tavalyi" árért.

Magyarországon már nem számítanak luxusterméknek a lapos tévék - állították a Világgazdaságnak nyilatkozva egy hazai szakértők. Itthon az LCD-tévék a legkeresettebbek, ezen belül egyre többen veszik a LED-es háttérvilágítású típusokat. Méretben a 82 és a 105 centiméteres képátlójú készülékek a legnépszerűbbek. Itthon még nem viszik a 3D-s tévéket, mert nem tudnak rajtuk mit nézni, ám a világon 2010 utolsó negyedében 2,3 millió darabra ugrott az értékesítésük. Hamarosan jönnek a szemüveg nélküli típusok és a hollywoodi filmstúdiók egyre több 3D-s filmet ígérnek, ezért ez a részpiac nagy növekedés előtt áll.

Idehaza a 3D-s tévéket leszámítva nem lehet arra számítani, hogy tovább csökken a készülékek ára, az viszont nagyon valószínű, hogy egyre nagyobb tudású tévéket kínálnak majd ugyanazért az árért. A 3D-s piac az év végére pöröghet fel. A világon tavaly október-decemberben 77,6 millió új lapos tévét adtak el, ami 15 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az LCD mindenütt lenyomja a plazmát, a hagyományos katódsugárcsöves készülékek kisebb reneszánszát hozz, hogy az USA-ban a gyerekeknek ilyen tévét vesznek a szülők, mert ezeket nehezebb leverni, mint a lapos tévéket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • viasz #2
    Szóval itt is jó nagy válság van :S :D
  • Hunty #1
    Hogy ezt honnan vettétek...!
    A Samsung 2011-es termékei között pl. már nincs is 3D nélküli TV, ezek pedig méregdrágák!
    A tavalyi 40"-os c7000-es és az új d7000-es között pl. semmi lényeges különbség nincs: ugyanaz a panel, Edge-LED háttérvilágítás, 3D, semmi új fejlesztés.
    A c7000-es jelenleg 274 eFt, a d7000-es listaára pedig 550 eFt !!