SG.hu

Hálózatba kapcsolt társadalmat vízionál az Ericsson

Hans Vestberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója a barcelonai Mobil Világkongresszus nyitónapján az újságíróknak tartott beszédében azt mondta, hogy "csak a képzelőerőnk szabhat határt" a hálózatba kapcsolt társadalom létrehozása során, ahol minden olyan dolog, amelynek a javára szolgál a csatlakozás, csatlakoztatva is lesz.

Vestberg kifejtette, hogy három erő egyesül a hálózatba kapcsolt társadalom alapjaként: a mobilitás, a szélessáv és a felhő. Cége ezen három erő mindegyikének támogatásában részt vesz. A mobil szolgáltatókat a gép-gép megoldások gyors és egyszerű bevezetésében egy eszközcsatlakoztatási platformmal segítik, a heterogén hálózatok létrehozását pedig egy integrált antennával rendelkező rádióegység megalkotásával. Új fejlesztésük azt is lehetővé teszi, hogy a mobil szolgáltatók számára, hogy a felhőben több szoftvert kapcsoljanak össze egy csomagban és tegyék elérhetővé a fogyasztók számára mobil szélessávú hozzáférésen keresztül.

Az elnök-vezérigazgató kiemelte, hogy az Ericsson 16 LTE-hálózatot indított be három kontinens 11 országában. "Nem engedünk a technológiai vezető szerepünkből" - nyilatkozta Vestberg. "Megrendelőink bíznak bennünk, hogy a segítségükre leszünk a világ legjobb hálózatainak kiépítésében, kezelésében és üzemeltetésében, és erre építhetünk a jövőbeni LTE-termékek, megoldások és telepítések terén." - magyarázta Vestberg. Hangsúlyozta a minőségbiztosítás fontosságát a hálózatokban, különösen most, hogy a felhőszolgáltatások új üzleti innováció és szolgáltatások terévé válnak. "A hálózat az egyenletnek az a része, amin minden áll vagy bukik" - fejtette ki Vestberg, és bejelentette az Akamai vállalattal a mobilkészülékek szolgáltatásminőségének biztosítása érdekében létrehozott stratégiai szövetséget.

Az Akamai elnöke David Kenny csatlakozott a színpadon Vestberghez, és együtt mutatták be ezt a partnerséget, amely egy optimalizált tartalomszolgáltató hálózat közös globális létrehozásával veszi kezdetét. Ezen kívül az Ericsson gyorsítótár-megoldásokat is beindított a Smart Services Router, illetve Radio Network Controller tekintetében, hogy a mobil szolgáltatókat segítsék a végfelhasználói élmény javításában és a kapacitáskihasználás javításában az IP-, illetve rádióhálózatokban.

Vestberg beszélt még az IT és a távközlés egy új IKT iparágban történő egyesítéséről, ahol a lehetőségek még nagyobbak az innováció és az együttműködés terén, és ahol az ötletek online, idő- vagy földrajzi korlátok nélkül cserélhetők ki egymással, és ahol az új üzleti modellek folyamatos tesztelés alatt állnak. "Csak a képzelőerőnk szabhat határt, amikor az IKT iparág csatlakoztatott társadalomban kibontakozó lehetőségeire gondolunk" - foglalta össze Vestberg. A közelmúltban Európában, a Közel-Keleten és az Ázsia-csendes-óceáni térségben elért számos szolgáltatási szerződés kövezi ki számunkra az utat, hogy ezen a területen még több üzleti lehetőséget nyerjünk el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!