MTI

A Facebookon gyűjt az auschwitzi emlékmúzeum

A Facebook közösségi portálon szervez gyűjtést az auschwitzi emlékmúzeum, amely 120 millió eurónyi adományt vár az egykori náci megsemmisítő tábor megőrzéséhez.

A múzeum a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjához, az auschwitz-birkenaui haláltábor 1945-ös felszabadításának 66. évfordulójához időzítve indította útjára kampányát a világ legnépszerűbb közösségi oldalán a www.facebook.com/Auschwitzintervenenow cím alatt. A kezdeményezés célja, hogy rábírja az egyéneket, szervezeteket és kormányokat, hogy lépjenek közbe a tábor megóvása és megőrzése érdekében. A nácik haláltáborában 1940 és 1945 között 1,1 millió embert semmisítettek meg, közülük egymillió zsidó volt.

Az egykori tábor ma emlékhelyként működik. Wladyslaw Bartoszewszki - az Auschwitz-Birkenau Alapítvány vezetője, volt fogoly - szerint a német, az osztrák és az amerikai kormány jelentős, 78 milliárd eurós adományt ígért a múzeumhely számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • uniu #6
    120 millió Euró agymosásra ?
  • Komolytalan #5
    Nem értem mit problémázol - örülj hogy arra figyeltek, hogy az elesett katonák száma ne negatív legyen :-)
    Hazudni nehéz kenyér, pláne ha konzisztens akar maradni az ember - mondja a közmondás csak sánta kutyával.
  • sanyicks #4
    50 ezer
  • sanyicks #3
    De még a hivatalosan országra lebontott táboroztatott zsidóság aránya is fura, ugyanis mo-ról 450 ezret írnak... Akkor alig 50 magyar katona+civil halt volna csak meg a 2. vh-ban?
  • sanyicks #2
    A Holokauszt™-ről jutott eszembe, hogy a tv-ben mindenhol azt hangoztatják, hogy a Holokauszt™ a magyarság külön tragédiája, ugyanis minden 3. holokauszt áldozat magyarországról lett elhurcolva.
    A legutóbbi dogmák szerint 6 millió zsidót öltek meg, aminek a harmada 2 millió, de furcsa módon a népesség a 2. vh idején csak 500 ezret esett...
  • Hungarikum #1
    arbeit macht frei.