Napi Online

Harmadával nőtt az Oracle nyeresége

A nagyvállalatok megélénkült számítástechnikai beszerzéseinek köszönhetően 28 százalékkal nőtt az Oracle nettó nyeresége a cég üzleti évének november 30-án végződött második negyedében, az árbevétel pedig 47 százalékkal ugrott meg - tudósított a New York Times.

A cégvezetés maradéktalanul elégedett minden üzletággal, és nemes egyszerűséggel úgy értékeli, hogy az Oracle újabb csodálatos három hónapon van túl. Az elemzők óvatosabbak, szerintük a jó teljesítmény csak azt jelzi, hogy a cégek a bizonytalan gazdasági környezet ellenére frissítik, bővítik informatikai rendszereiket. A szoftverlicenc-eladások 21 százalékkal, kétmilliárd dollárra, a frissítésekből származó bevétel 12 százalékkal, 3,6 milliárd dollárra nőtt.

A hardvereladások 1,1 milliárd dollárt hoztak - az Oracle az év elején vette meg a Sun Microsystemst, és vele a cég szerverdivízióját, amellyel egy csapásra a hardverpiac jelentős szereplőjévé vált. Az Oracle vezetőségének reményei szerint az eladott gépekhez kapcsolódóan felpörgethetik a vállalat hagyományos termékei, az adatbázis-kezelők eladásait is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Garrett27 #1
    na de váálság volt van vagy mi