SG.hu

Több emberről gyűjt információt az Oracle mint a Facebook

San Francisco-ban ezekben a napokban dübörög az Oracle Openworld konferenica, az IT világ egyik legjelentősebb és legnagyobb létszámú eseménye.

Az Oracle Openworld 2016 konferencián Larry Ellison, az Oracle elnöke és technológiai igazgatója bejelentette az Oracle adatbáziskezelőnek új verzióját (Oracle Database 12c Release 2), valamint több mint húsz új felhőplatform szolgáltatást és felhő alkalmazást. "Az Amazon vezető szerepének vége. A jövőben az Amazonnak nagyon kemény versennyel kell szembenéznie. Mi pedig nagyon büszkék vagyunk második generációs infrastruktúra szolgáltatásainkra. Erre fogunk koncentrálni és agresszívan piacra vinni nemcsak az Openworld allatt, de a pénzügyi év további részében, sőt az azt követő években is." - mondta a vezető.


"Második generációs adatközpontjainkban kétszer annyi magot kínálunk, mint az Amazon, kétszer annyi memóriát, négyszer annyi tárolókapaciátást és több mint tízszer annyi I/O teljesítményt. De kevesebbet kell érte fizetni. Több SaaS (Software-as-a-Service, szoftver mint szolgáltatás) alkalmazásunk van mint bármely más felhőszolgáltatónak. Van HR, CRM, CX (Customer Experience) csomagunk, valamint sok-sok iparági megoldásunk is. És ezenek számát folyamatosan növeljük, növeljük."

"Két nagy adatbázis létezik, amelyek figyelemmel kísérik a fogyasztókat és információt gyűjtenek róluk. Az egyik nagyon híres, Facebook-nak hívják. A másik, kevésbé ismert az Oracle Data Cloud. És nekünk egyébként több fogyasztóról van információnk az adatfelhőnkben, mint a Facebook-nak. Ahogy egyre több funkciót fejlesztünk felhőszolgáltatásaink számára, egyre több szoftverünknek fogjuk először a felhős verzióját bejelenteni. Természetesen elérhetőek lesznek majd házon belüli használatra is, de az adatbázisunk új verziója, és sok már termékünk is innentől fogva először a felhőben lesz elérhető." - jelentette ki Larry Ellison.

Az Oracle Openworld konferencia első két napján a felhő mindhárom rétegében (IaaS, PaaS and SaaS) számos új szolgáltatás bejelentésére sor került. Az Oracle bejelentette az iparág legszélesebb körű infrastruktúra szolgáltatás (IaaS) portfolióját, amely olyan bare metal cloud (dedikált hardverszolgáltatás) szervereket tartalmaz, amelyek 11,5-szer gyorsabbak és 20 százalékkal olcsóbbak, mint a versenytársak által kínált leggyorsabb megoldások. Az Oracle platformszolgáltatásai területén a legfontosabb bejelentés az új adatbázis szolgáltatás, mely az Oracle Database 12c Release 2 verzióján alapul. Az Oracle adatbázisának új verzióját először felhős formában teszi elérhetővé, lehetővé téve bármely méretű cég számára, hogy a világ leggyorsabb, legjobban skálázható és legmegbízhatóbb adatbázisát vegye igénybe rugalmas formában, elérhető áron.


Az utóbbi közel 40 év során több mint 300 000 vállalat használta az Oracle adatbázis technológiáit alkalmazásai futtatására. Erre a tapasztalatra építve az Oracle a felhőben is elérhetővé teszi ezt a technológiát bármely méretű vállalat számára, hogy a házon belül futtatott adatbázisokkal egyenértékű funkciókat használhasson. Az Oracle 19 új platformszolgáltatást is bejelentett. A cég következő generációs szofverszolgáltatásai (SaaS) olyan alkalmazások lesznek, melyek fejlődnek és tanulnak a rendelkezésre álló adatok valós idejű analízise és a fogyasztói magatartás elemzése által. Az eredmény: olyan alkalmazások, melyek testreszabott javaslatokkal állnak elő a a további lépéseket tekintve és egyszerűsítik a folyamatokat felhasználóik – mint pl. pénzügyi vagy hr szakemberek - számára.

“A közeljövőben minden üzleti alkalmazás okos alkalmazás lesz, amely intuitív módon tanul a vállalat adataival történő interakciókból. Az Oracle új intelligens, alkalmazkodó megoldásai még egy lépéssel tovább mennek. Kiemelkednek a többi közül abban a tekintetben, hogy az Oracle több milliárd létező, anonim fogyasztói és üzleti profilja alapján képesek tanulni és fejlődni.” – mondta Dave Schubmehl, az IDC kognitív rendszerekért és tartalomelemzésért felelős kutatási igazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!