Berta Sándor

Folytatja kiberakcióit az Anonymous csoport

A csapat tagjai a hétvégén a Nemzetközi Zeneipari Szövetség (IFPI) és a Warner Brothers honlapjai ellen intéztek Distributed Denial of Service (DDoS) támadássorozatot.

Úgy tűnik, semmit sem használt az amerikai és a brit kalózpárt nemrég közzé tett felhívása, amelyben arra szólították fel az Anonymous csoportot, hogy haladéktalanul fejezzék be a szórakoztatóipar szakmai szervezetei elleni online bosszúhadjáratukat. A két párt egyaránt úgy vélte, hogy az előbb az Amerikai Zeneipari Szövetség (RIAA), az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) és az indiai Aiplex Software cég, majd a Sociedad General de Autores y Editores (SGAE) szerzői jogvédő szervezet és a spanyol kulturális minisztérium oldala ellen végrehajtott akciók sokkal többet árthatnak, mint használhatnak a jelenlegi szerzői jogi szabályozás elleni harcban.

Bár a szerveződés szóvivője úgy nyilatkozott, hogy hallgatni akarnak a kalózpártokra, a támadássorozat mégis folytatott, amikor az Operation Payback műveletet kiterjesztették az IFPI és a Warner Brothers hollywoodi filmstúdió számítógépes rendszereinek támadására is. Az IFPI portálját sikerült gyakorlatilag teljesen megbénítani, míg a Warber Brothers esetében csak fennakadást okozott az akció.

Az Anonymous indoklása szerint már nem csak az illegális letöltések elleni kemény fellépések miatt tart a bosszúhadjáratuk, hanem a Pirate Bay alapítói elleni múlt heti ítéletet miatt is. Az aktivistáknak a jogerős ítélet alapján 46 millió svéd koronát kell fizetniük, ráadásul több évre börtönbe is kell vonulniuk. Az Anonymous mindezért a Warner, az MGM, a Universal és a Sony filmstúdiókat, valamint az IFPI-t tette felelőssé.

Az Operation Payback hivatalos honlapján, az AnonOps-on olvasható közlemény kiemelte, hogy a jogvédők ezt a kártérítést ártatlan emberektől akarják beszedni. Erre válaszul azonban a csoport a büntetéssel egyenes arányban álló károkkal fog válaszolni. Az Anonymous tagjai a The Pirate Bay alapítóit egy elavult szerzői jogi rendszer áldozatainak tartják, akik a tartalomszolgáltató ipar szemében könnyű célpontok. Az IFPI és a többi jogvédő szövetség honlapjait pedig egyenesen parazitáknak nevezték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BenceYCE #5
    Nem az a botrány, h sugározzák, hanem az, h erre még kíváncsi valami. Sok ember sokat tett azért, h a nép ilyen lebutított massza legyen.
  • Szefmester #4
    Ez nagy poén lenne, bár a sittre beülnek, de legalább a közösség tett értük valamit, ha már ők is tettek a közösségért.
  • item #3
    Attól még mennek a kóterba. Itthon is végezhetnének pár mediával (TV2 - RTLklub)
    Mert amennyi xart sugároznak ezek,hogy az botrány.
  • Camouflage #2
    Igazabol akkor tennek a legnagyobb jot, ha DoS tamadasok helyett "IFPI és a többi jogvédő szövetség" szamlajarol szepen leemelnek azt a csekely 46M sved koronat es kifizetnek a piratebay alapitokra kirott birsagot.
  • KP27 #1
    hajrá hajrá!